Biržā apturēta "Rīgas kuģu būvētavas" akciju tirdzniecība (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Biržā "Nasdaq Riga" no otrdienas apturēta kuģu būves un remonta uzņēmuma "Rīgas kuģu būvētava" akciju tirdzniecība, teikts biržas paziņojumā.

"Tirdzniecība tiek apturēta līdz būtiskas informācijas saņemšanai," teikts paziņojumā, akciju tirdzniecības apturēšanas iemeslu nekonkretizējot.

Vienlaikus biržas pārstāvji atzīmē, ka tirdzniecības apturēšana tiek piemērota ar mērķi aizsargāt ieguldītāju intereses.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Rīgas kuģu būvētava" iesniegusi apelācijas sūdzību par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu, ar kuru noraidīts kompānijas tiesiskās aizsardzības procesa pieteikums. Apelācijas sūdzība tiks izskatīta Rīgas apgabaltiesā.

Vienlaikus "Lursoft" pagājušajā nedēļā informēja, ka "Rīgas kuģu būvētavas" lielākajam akcionāram "Remars-Rīga" 13. novembrī piemērots jauns nodrošinājums - aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai. Nodrošinājums piemērots, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes lēmumu. Šogad 7. novembrī uzņēmumam bija nodokļu parāds 69 tūkstošu eiro apmērā.

Valsts ieņēmumu dienests aizliegumu komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai un grozīšanai "Remars-Rīga" piemēroja arī šogad 18. oktobrī.

"Rīgas kuģu būvētavas" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 12,853 miljonu eiro apmērā, kas ir par 38,1% mazāk nekā 2016. gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 308 216 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Kompānijas revidenta atzinums par 2017. gada pārskatu ir ar iebildēm.

"Rīgas kuģu būvētava" specializējas zvejas laivu, kabotāžas prāmju, palīgpeldierīču būvē un remontā. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Kompānijas lielākais akcionārs ir "Remars-Rīga", kas iekļauts koncernā "Eiroholdings".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu