Parādījušās jaunas tendences noziedzības sistēmā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Šobrīd ir mainījusies noziedzības sistēma, tai raksturīga ir polikriminalitāte, kad organizētās grupas nodarbojas ar jebko, to intervijā laikrakstam "Diena" atzinusi Interpola Latvijas nodaļas priekšniece Indra Pulka.

"Šobrīd ir mainījusies noziedzības sistēma - ja agrāk tirgoja narkotikas, tā bija viņu pamatdarbība. Līdzīgi bija ar automašīnu zagļiem. Tagad ir raksturīga polikriminalitāte, un šīs organizētās grupas nodarbojas ar jebko. Ja šodien nav iespēju tirgot narkotikas, tad zog mašīnu, rīt organizē akcizēto preču kontrabandu. Savukārt daļa šo grupu dalībnieku noziedzīgi iegūtos līdzekļus iegulda jau legālos biznesos, pēc tam ņem ārā," norādījusi Pulka. 

Jau ziņots, ka Baltijas valstu noziedznieki nereti noziegumus veic kaimiņvalstīs - piemēram, pirms dažām dienām Igaunijas policija aizturējusi Latvijas pilsoni, kas tiek turēts aizdomās par divu privātīpašumu apzagšanu Pērnavā un tās tuvumā. 37 gadus vecais Latvijas pilsonis aizturēts pagājušās nedēļas nogalē, kad policija panāca viņa automašīnu uz autoceļa Tallina-Pērnava-Ikla. Latvijas pilsonis nodarbojies ar zagšanu Igaunijā un Latvijā, izmantojot apstākli, ka Igaunija un Latvija atrodas dažādās jurisdikcijās

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu