Japānā slēgs pēdējo peidžeru dienestu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Japānas telekomunikāciju uzņēmums “Tokyo Telemessage” 2019.gada septembrī pārtrauks peidžeru komunikācijas pakalpojumu sniegšanu, vēsta ASV raidorganizācija CNN.

“Tokyo Telemessage” ir pēdējais uzņēmums Japānā, kas joprojām sniedz peidžeru komunikācijas pakalpojumus, neskatoties uz to, ka šī tehnoloģija jau pirms aptuveni 20 gadiem atzina sakāvi mobilo telefonu priekšā.

Lēmumu pārtraukt pakalpojuma sniegšanu “Tokyo Telemessage” skaidro ar sarūkošo klientu skaitu.

Šobrīd “Tokyo Telemessage” apkalpo vien mazāk nekā 1500 peidžeru lietotāju.

Savukārt pašus peidžerus uzņēmums pārtrauca ražot pirms 20 gadiem.

Pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados peidžeri bija ļoti populāri gan Japānā, gan pasaulē kopumā.

“Tokyo Telemessage” klientu skaita virsotne tika sasniegta 1996.gadā, kad uzņēmums apkalpoja 1,2 miljonus peidžeru lietotāju.

Uzņēmumam nav detalizētas informācijas par to, kādi cilvēki turpina lietot peidžerus 21.gadsimtā, tomēr Japānas laikraksts “Japan Times” norāda, ka peidžeri joprojām esot diezgan populāri slimnīcu personāla vidū, jo peidžeri nerada elektromagnētiskos viļņus.

Nevēlēšanās attiekties no novecojušām tehnoloģijām varētu būt daļēji skaidrojama ar novecojošu sabiedrību, kurā vecāki cilvēki stingrāk turas pie saviem ieradumiem.

Japāna uzskatāma par vienu jaunāko tehnoloģiju centriem, tomēr tajā pašā laikā valstī joprojām popularitāti saglabā arī vairākas šķietami novecojušas tehnoloģijas, piemēram, faksa aparāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu