Pasta sūtījumu kravām pilnībā slēgta Kijevas lidosta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saistībā ar kravu apstrādes problēmām Ukrainas galvaspilsētas Kijevas lidostā pilnībā apturēta pasta sūtījumu aviosatiksme uz Ukrainu, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas pasts" pārstāve Gundega Vārpa.

Viņa sacīja, ka aviokompānijas ir noteikušas aizliegumu šo sūtījumu pieņemšanai līdz 2019.janvāra otrajai nedēļai.

"Līdz ar Ukrainas galvaspilsētas Kijevas lidostas problēmām kravu apstrādē aviokompānijas, kas piegādā pasta sūtījumus uz šo valsti, noteikušas aizliegumu visu veidu sūtījumu pieņemšanai uz Ukrainu. Tas nozīmē, ka patlaban nosūtīšanai saņemtie pasta sūtījumi uz Ukrainu tiek uzglabāti "Latvijas pasta" šķirošanas kompleksā, un tie tiks nekavējoties izsūtīti pēc aizlieguma atcelšanas," skaidroja Vārpa.

Vienlaikus viņa norādīja - jāņem vērā, ka tiek kavēta arī to sūtījumu piegāde gala adresātiem, kas no Latvijas jau nosūtīti uz Ukrainu. Tas saistīts ar apstrādes, šķirošanas un tālākas nosūtīšanas problēmām Kijevas lidostā.

Patlaban aviokompāniju noteiktais sūtījumu aizliegums attiecas uz periodu līdz 2019. janvāra otrajai nedēļai. Tiklīdz "Latvijas pasts" saņems aktuālo informāciju attiecībā uz sūtījumiem Ukrainas virzienā, tā nekavējoties tiks publiskota, informēja Vārpa.

"Latvijas pasts" nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu