No 66 bijušajiem tautas kalpiem 19 reģistrējušies bezdarbniekos (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: www.freeimages.co.uk

13. Saeimā netika ievēlētas divas trešdaļas deputātu jeb 66 tautas kalpi, kas pārstāvēja 12. Saeimu. Kā vēstī LTV raidījums “4.studija”, 19 no viņiem nu ir stājušies bezdarbnieku rindās.

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) skaidro, ka Saeimas deputāti, kas reģistrējušies kā bezdarbnieki, ilgstoši meklētāju rindās gan neuzkavējas. “Ilgstoša bezdarbnieka” statusu aģentūrā neoficiāli piešķir tiem, kuri darbu nevar atrast gada laikā.

“Personas, kurām iepriekšējā nodarbošanās ir Saeimas deputāti, visi ir augstas kvalifikācijas speciālisti, skaidrs, ka darbu viņiem ir atrast vieglāk,” stāsta NVA direktores vietniece Kristīne Stašāne.

Taču, neskatoties uz augsto specializāciju un pieredzi, vairāki 12. Saeimas deputāti pieteikušies NVA tipveida pakalpojumiem bezdarbniekiem.

“Tie bija dažāda veida konkurētspējas pakalpojumi. Karjeras konsultācijas. Visaktīvāk - NVA atbalsts darba meklēšanai. Daļa izmantoja piedāvātās apmācības. Svešvalodas. Ar profesionālo saistītie kursi. Pilnveidot kvalifikāciju vai iegūt jaunu,” norādīja Stašāne.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu