Lietuvas "Citadele bankas" kļuvusi par Latvijas bankas "Citadele" filiāli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Noslēgusies Lietuvas "Citadele bankas" reorganizācija un tā kļuvusi par Latvijas bankas "Citadele" filiāli, teikts bankas sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

Bankas pārstāvji informē, ka, turpinot īstenot bankas "Citadele" grupas stratēģiju kļūt par primārās izvēles banku Baltijā, Lietuvas meitassabiedrības "Citadele bankas" reorganizācija ir veiksmīgi noslēgusies, un tā turpina strādāt Lietuvā kā bankas "Citadele" filiāle. Bankas "Citadele" filiāle Lietuvā ir pārņēmusi visus "Citadele bankas" aktīvus un saistības.

""Citadele bankas" reorganizācija Lietuvā ir nozīmīgs bankas solis, lai kļūtu par Baltijas čempionu. Banku apvienošana palīdzēs ātrāk ieviest jaunus digitālos pakalpojumus mūsu klientiem Lietuvā un īstenot efektīvāku grupas pārvaldību," sacīja bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2018.gada 5.jūlijā tika pieņemts galīgais lēmumu par Lietuvas meitasbankas reorganizāciju, apvienojot to ar Latvijas banku "Citadele" un izveidojot Lietuvā filiāli. Pēc reorganizācijas bankas "Citadele" galvenais birojs ir Latvijā ar filiālēm Lietuvā un Igaunijā, kā arī bankai ir meitasbanka Šveicē.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2018.gada septembra beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā. Bankas "Citadele" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu