Decembrī samazinājusies gada inflācija eirozonā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
FILE PHOTO: An Austrian central bank official displays new 100 euro banknotes in Vienna, Austria, September 17, 2018. REUTERS/Heinz-Peter Bader/File Photo
FILE PHOTO: An Austrian central bank official displays new 100 euro banknotes in Vienna, Austria, September 17, 2018. REUTERS/Heinz-Peter Bader/File Photo Foto: Reuters/ScanPix

Rīga, 4.janv., LETA. Gada inflācija eirozonā decembrī samazinājusies līdz 1,6%, salīdzinot ar 1,9% novembrī, liecina piektdien publiskotās Eiropas Savienības statistikas departamenta "Eurostat" sākotnējās aplēses.

Pēc šīm aplēsēm, enerģijas cenas decembrī pieaugušas visstraujāk, gada izteiksmē palielinoties par 5,5%. Novembrī tās pieauga par 9,1%.

Pārtikas, alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu cenas eirozonā decembrī salīdzinājumā ar šo mēnesi pirms gada palielinājušās par 1,8%, kas seko 1,9% kāpumam novembrī.

Pakalpojumu cenas pieaugušas par 1,3%, tādējādi fiksēts identisks kāpums kā novembrī.

Savukārt ar enerģiju nesaistīto rūpniecības preču cenas eirozonā gada izteiksmē pieaugušas par 0,4%. Arī novembrī šīs preču grupas cenas bija par 0,4% lielākas nekā pirms gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu