Britu varasiestādes pastiprināti cīnīsies pret naudas atmazgātājiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixels

Lielbritānijā tiks izveidota īpaša grupa cīņai pret naudas atmazgāšanas, korupcijas un krāpnieciskām organizācijām, paziņojusi britu Finanšu ministrija. Darba grupu vadīs finanšu ministrs Filips Hamonds un iekšlietu ministrs Sadžids Džavids, un tajā darbosies arī banku “Santander”, “Lloyds” un “Barclays” pārstāvji.

“Mums ir nepieciešams rīkoties visās frontēs pret korumpētiem krāpniekiem, kas savas kabatas piebāž ar “netīru” naudu, kā arī dzīvo grezni uz likumpakļāvīgo iedzīvotāju rēķina,” sacīja Džavids.

Viens no pirmajiem darba grupas uzdevumiem būs pilnveidot aizdomīgu transakciju izsekošanas sistēmu. Īpašu uzmanību jaunā darba grupa pievērsīs naudai, kas nākusi no Krievijas, Nigērijas, bijušajām Padomju Savienības valstīm un Āzijas. Lielbritānijas Finanšu ministrija aprēķinājusi, ka ik gadu valstī notiek ekonomiskie noziegumi, kas mērāmi vairāk nekā 16 miljardu eiro apmērā.

Pagājušā gada septembrī kļuva zināms, ka Lielbritānijas varasiestādes plāno cīnīties pret aizdomīgiem naudas pārvedumiem, ko saņēmuši Krievijas un citu valstu pilsoņi Apvienotajā Karalistē.

Pērn spēkā stājās likums par “kriminālām finansēm”, kas ļauj varasiestādēm ļauj arestēt nezināmas izcelsmes bagātības, kā arī pieprasīt to īpašniekiem skaidrojumus. Ja bagātību saimnieki atsakās sadarboties ar varasiestādēm, tad tām ir tiesības konfiscēt aizdomīgos īpašumus.

Darba grupa izveidota, ņemot vērā arvien pieaugošo aizdomīgo darījumu skaitu, ko Londonā veikuši Krievijas pilsoņi. Britu parlamentārieši Krievijas pilsoņu darījumus nodēvējuši “par nacionālās drošības apdraudējumu”, tādēļ tiem tagad būs pievērsta paplašināta uzmanība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu