"Saskaņa" "ēnu valdības" darbu uzturēšot līdz iekļūšanai koalīcijā (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vjačeslavs Dombrovskis
Vjačeslavs Dombrovskis Foto: Edijs Pālens/LETA

​Partija "Saskaņa" pašas izveidotā "ēnu Ministru kabineta" darbību uzturēs līdz iekļūšanai koalīcijā, šodien žurnālistiem pastāstīja deputāts Vjačeslavs Dombrovskis (S).

Šodien "Saskaņas" frakcijas deputāti izskatīšanai parlamentā iesniedza vairākus priekšlikumus, kas saistīti ar pirms vēlēšanām partiju sniegtajiem solījumiem, tostarp koalīcijas.

Dombrovskis skaidroja, ka šo dienu var uzskatīt par dienu, kad izveidots "Saskaņas" alternatīvais "ēnu kabinets", kas darīs darbus, ko nedarot jaunizveidotā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) valdība.

"Ēnu kabineta" darbība tiks uzturēta tik ilgi, līdz "Saskaņa" kļūs par valdošo partiju, iekļūstot koalīcijā un veidojot Ministru kabinetu, skaidroja Dombrovskis.

Dombrovskis, kurš būs "Saskaņas" līderis gaidāmajās Eiroparlamenta vēlēšanās, solīja - ja "Saskaņai" būs dota iespēja veidot valdību un tobrīd Dombrovskis būs Eiroparlamenta deputāts, viņš uzņemsies šīs valdības vadīšanas pienākumus, kļūstot par Ministru prezidentu.

"Es biju un palieku Saskaņas premjera kandidāts, uzskatu, ka tas ir galvenais pamatmērķis. Brīdī, kad pienāks vēsturiskais brīdis, kad "Saskaņa" veidos valdību, es atgriezīšos no Eiropas Parlamenta un strādāšu te," klāstīja Dombrovskis.

Viņš tāpat solīja darboties "ēnu kabinetā", arī esot Eiropas Parlamenta deputāta amatā.

Tāpat Dombrovskis uzsvēra, ka, raugoties uz opozīcijas un "kvazi-opozīcijas" turpmāko darbu, varētu tikt izvērtēta iespēja paplašināt "ēnu kabinetu" ar citu partiju pārstāvjiem, taču pagaidām tajā darbosies tikai "Saskaņas" politiķi.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu