Pātraukta divu interneta pakalpojumu sniedzēju darbība

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome nolēmusi pārtraukt divu interneta pakalpojumu sniedzēju - SIA "Bitnet" un SIA "3Net" - darbību, aģentūru LETA informēja regulatora pārstāve Ieva Bethere.

Viņa norādīja, ka tādējādi "Bitnet" un "3Net" vairs nedrīkst sniegt elektronisko sakaru pakalpojumus un nodrošināt elektronisko sakaru tīklu.

Šādu lēmumu SPRK padome pieņēmusi, jo elektronisko sakaru komersanti vairākkārt ir pārkāpuši pienākumu iesniegt regulatoram tā pieprasīto informāciju. "Bitnet" un "3Net" ir administratīvi sodīti divas reizes gada laikā par informācijas nesniegšanu pēc SPRK pieprasījuma un vispārējās atļaujas nosacījumu neievērošanu, informēja SPRK pārstāve.

Regulators 2018.gada 7.novembrī nosūtījis minētajiem elektronisko sakaru komersantiem vēstules, aicinot novērst atkārtoto administratīvo pārkāpumu un iesniegt SPRK pieprasīto informāciju līdz 2018.gada 7.decembrim. Tā kā "Bitnet" un "3Net" neatsaucās uz regulatora vēstuli, SPRK padome lēma par abu elektronisko sakaru komersantu darbības pārtraukšanu elektronisko sakaru nozarē.

"3Net" reģistrēta 2016.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro, liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija. Pēdējo gada pārskatu uzņēmums iesniedzis par 2016.gadu, kad tā apgrozījums bija 4807 eiro, bet zaudējumi - 1934 eiro. Šogad 16.janvārī sākts uzņēmuma likvidācijas process. "3Net" pieder Uldim Strazdiņam.

Savukārt "Bitnet" reģistrēta 2009.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 50 507 eiro, bet peļņa bija 964 eiro. "Bitnet" pieder Igaunijas pilsonim Sergejam Missuno.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu