Itālijas ekonomiskā lejupslīde rada jaunas bažas visā pasaulē (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Itālijas ekonomikas lejupslīde radījusi bažas, ka tā var izraisīt vēl lielāku ekonomiskās izaugsmes palēnināšanos Eiropā un pat pasaulē. Kā vēsta CNN, Eiropas Centrālā Banka (ECB) jau šogad var pieņemt lēmumu par procentu likmju paaugstināšanu.

Ceturtdien publicētie dati liecina, ka Itālijas ekonomika pagājušajā ceturksnī piedzīvojusi lejupslīdi. Arī kopējā eirozonas valstu izaugsme bijusi mērāma 1,2% apmērā, kas ir par 1,6% mazāk nekā 2018. gada trešajā ceturksnī.

“Capial Economics” ekonomists Endrjū Keningems norāda, ka jaunākie dati liecina, ka “Eiropas ekonomika ir zaudējusi jaudu”.

“Mēs gaidām, ka ECB mazinās IKP prognozes šim gadam. Līdz nākamā gada sākumam, visticamāk, tiks celta procentu likme, un jau martā ECB varētu sastādīt jaunu rīcības plānu,” sacīja Keningems.

Viņš norāda, ka Itālijas ekonomikas lejupslīde par 0,2% ir sliktāks rezultāts, nekā gaidīts. Savukārt Francija un Spānija pagājušo ceturksni noslēgušas labāk nekā gaidīts, taču kopējās tendences tas neuzlabo.

“Tās bija ļoti slikta gada beigas. Biznesa vidē veiktās aptaujas liecina, ka 2019. gads neizskatās diez ko labāks,” norāda Keningems.

Savukārt globālā līmenī ekonomikas izaugsmes palēnināšanās ir saistāma ar ASV un Ķīnas tirdzniecības konfliktu un neziņu par “Brexit” galaiznākumu. Arī ASV Federālās rezerves paziņojušas, ka jau drīzumā būs jāceļ procentu likmes, ņemot vērā ekonomisko neskaidrību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu