JKP nebūtu gatava atbalstīt Cimdaru CVK priekšsēdētāja amatam (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) nebūtu gatava atbalstīt ilggadējā Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Arņa Cimdara atkārtotu apstiprināšanu CVK priekšsēdētāja amatā, jo politiskais spēks iestājas par termiņu ierobežojumiem augstām amatpersonām, aģentūrai LETA sacīja JKP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Juta Strīķe.

Partija uzskata, ka augstus amatus viena persona drīkst ieņemt ne ilgāk kā divus termiņus pēc kārtas, savukārt pašreizējais CVK priekšsēdētājs šo amatu ir ieņēmis jau vairākus termiņus un ilgāk par 20 gadiem, tāpēc ir vajadzīgas pārmaiņas, skaidroja Strīķe. Viņa norādīja, ka Cimdars savas prasmes varētu turpināt pielietot kādā citā amatā.

Vēl nav zināms, vai JKP izšķirsies par sava kandidāta virzīšanu uz CVK priekšsēdētāja amatu, par to vēl tiks spriests frakcijā. Tāpat par pretendentiem tiks spriests koalīcijas partiju sadarbības sanāksmē, norādīja frakcijas priekšsēdētāja. Politiskais spēks vēlēsies iepazīties ar citu partiju kandidātiem uz CVK priekšsēdētāja amatu. Strīķe norādīja, ka potenciālajiem kandidātiem jābūt spējai vadīt vēlēšanu komisiju un savā amatā būt apolitiskiem.

Saskaņā ar likumu Saeima ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc tās sanākšanas izveido CVK. Centrālās vēlēšanu komisijas sastāvā ir deviņi locekļi, no kuriem CVK priekšsēdētāju un septiņus vēlēšanu komisijas locekļus ievēlē Saeima, bet vienu locekli no tiesnešu vidus - Augstākā tiesa savā plēnumā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu