Saeima noraida opozīcijas priekšlikumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeima šodien noraidīja opozīcijas partijas "Saskaņa", kura savas darbības izcelšanai ir pieteikusi savu "ēnu kabinetu", ierosinājumus atcelt "divu veselības grozu" sistēmu, kā arī novirzīt autoceļiem 80% ieņēmumu no akcīzes nodokļa par naftas produktiem.

Kopumā "Saskaņa" bija iesniegusi septiņus likumprojektu grozījumus, kas visi tika noraidīti. "Saskaņas" iesniegtie grozījumi Veselības aprūpes finansēšanas likumā paredzēja atcelt tā saucamo "divu grozu" sistēmu veselības pakalpojumu pieejamībā.

Partijas iesniegtie grozījumi likumā "Par autoceļiem" paredzēja novirzīt 80% ieņēmumu no akcīzes nodokļa par naftas produktiem valsts autoceļu sakārtošanai un atjaunošanai, sākot ar 2020.gadu.

Grozījumi Saeimas Kārtības rullī un Ministru kabineta iekārtas likumā paredzēja, ka Ministru kabinets (MK), pieņemot kādu jaunu regulējumu, atceļ divus spēkā esošus, bet nedarbojošos noteikumus vai instrukcijas. "Jau pašlaik ir izveidojusies situācija, kad arvien jauni MK noteikumi nonāk pretrunā ar jau esošajiem un pat nesen pieņemtiem noteikumiem. Birokrātija pieņemas spēkā, bet tik un tā nevienam vairs nav skaidrs, kuri noteikumi tad ir jāievēro," apgalvo deputāte Inga Goldberga (S).

Tāpat "Saskaņa" atkal bija iesniegusi priekšlikumus noteikt minimālo mēnešalgu 500 eiro apmērā, neapliekamo minimumu 500 eiro apmērā, kā arī paaugstināt bērnu pabalstus līdz 50, 100 un 150 eiro mēnesī attiecīgi par pirmo, otro un trešo bērnu no 2021.gada.

Visi šie likumprojekti Saeimas vairākuma atbalstu nav guvuši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu