Dombrovskis: “Valdība ir gatava īstenot atbildīgu fiskālo politiku” (26)

TVNET no Strasbūras
Iļja Kozins
, žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis Foto: AFP / Scanpix

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis paziņoja, ka EK pozitīvi vērtē Latvijas valdības apņemšanos iekļauties iepriekš noteiktajos 2019. gada valsts budžeta deficīta rāmjos.

Dombrovskis atzīmēja, ka “detalizētus komentārus” par Latvijas 2019. gada budžetu EK varēs sniegt vien pēc koriģētā budžeta projekta iesniegšanas. Taču, vērtējot iepriekšējās valdības pagājušā gada oktobrī iesniegto projektu, EK nosprieda, ka tas esot atbilstošs Eiropas fiskālajiem noteikumiem. Tajā pašā laikā iespējas palielināt budžeta deficītu ir ierobežotas.

“Mēs jau toreiz uzsvērām, ka kaut kādas manevru iespējas uz budžeta deficīta tālāku palielināšanu praktiski ir minimālas. Līdz ar to no komisijas puses mēs pašreiz pozitīvi vērtējam to, ka valdība ir apņēmusies noturēties šajos iepriekšējos budžeta deficīta rāmjos. Tātad, salīdzinot ar jau iesniegto budžeta projektu, budžeta deficīts netiek palielināts. Tas nozīmē, ka valdība ir gatava īstenot atbildīgu fiskālo politiku,” portālu TVNET informēja Dombrovskis.

Kā ziņots, Ministru kabinets piektdien ārkārtas sēdē apstiprināja 2019.gada budžeta rāmi, ieņēmumus paredzot 9,2 miljardu eiro apmērā, bet izdevumus 9,4 miljardu eiro apmērā.

Precizējot budžeta bāzes izdevumus, kā arī speciālā budžeta izdevumus un ņemot vērā uzturlīdzekļu saņēmēju skaita izmaiņas, rasts nepieciešamais finansējums fiskālās telpas kompensēšanai, kas iepriekš tika aplēsta mīnus 44,5 miljonu eiro apmērā.

2019. gada valsts budžeta projektu valdība plāno iesniegt Saeimā marta sākumā.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu