Kariņš: Nav pareizi atskurbtuvju izdevumus segt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Ieva Leiniša/LETA

Nav pareizi, ka atskurbtuvju pakalpojumu izdevumi tiek segti no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", otrdien valdības sēdē uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lūgumu piešķirt tai no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" 296 804 eiro, ko pārskaitīt pašvaldībām, lai segtu faktiskos izdevumus, kas pašvaldībām radušies 2018.gadā, sniedzot atskurbināšanas pakalpojumus.

Kariņš pauda neizpratni, kāpēc šādam mērķim tiek tērēta nauda no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem". Premjera ieskatā, gadījumos, kad valsts sniedz pakalpojumu, par to būtu jāmaksā tam, kas šo pakalpojumu saņem.

Tomēr VARAM valsts sekretārs Rinalds Muciņš norādīja, ka, pēc pašvaldību sniegtās informācijas, parasti atskurbtuvēs nonāk trūcīgas vai mazturīgas personas, no kurām nevar piedzīt naudu par valsts sniegto pakalpojumu.

Tajā pašā laikā VARAM pārstāvis norādīja, ka līdz šā gada aprīlim tiks meklēti risinājumi par to, kā turpmāk nodrošināt šo pakalpojumu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu