"Vingruma" Elīna: jau septiņos sporta zālē!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Pirmdienas rīts atnācis ar neierasti agru ierašanos Vingruma klubā. Jau 7:10 sāku iesildīšanos uz velotrenažiera, lai 7:30 varētu pievienoties TRX grupas nodarbībai pie trenerītes Ineses. Tas, no kā domās baidījos, piepildās. Intensitāte ir augsta un man ir ļoti gruti ilgstoši to izturet. Tā pavisam noteikti ir grūtākā nodarbība uz kādu esmu bijusi! Taču Inese dod dažiem vingrojumiem atvieglotus alternatīvus variantus. Gods godam izturu līdz galam! Jūtos neaprakstāmi gandarīta, ka nepadevos un apņemos uz TRX nākt katru pirmdienu!

Pēc treniņa ir tāds patīkams nogurums, taču dienas gaitā saprotu, ka pašsajūta ir lieliska, kaut arī līdz šim rītu nekad neesmu sākusi ar tik intensīvu treniņu. Lai arī strādāju līdz 19:00 vakarā, diena paiet strauji un enerģija no treniņa pietiek arī visam vakaram.

Kaloriju skaitīšana īpašas grūtības nesagādā, jo izmantoju tam paredzētu aplikāciju telefonā. Biju pārsteigta, ka dažas dienas pat nesasniedzu Normunda ieteikto kaloriju daudzumu, kaut arī jūtos paēdusi.

Jāpiedomā lai uzturs sanāktu daudzveidīgs un es uzņemtu visu nepieciešamo dienas devu. Tagad saprotu ka iepriekš esmu darījusi nepareizi paēdot pirms treniņa. Labāk un pareizāk paēst 30 līdz 40 minūšu laikā pēc treniņa. Pozitīvi ir tas, ka man nav īpaša kāre uz saldumiem. Drīzāk līdz šim grēkoju ar pārmēru daudz augļiem un sāļaiem našķiem.

Ceturtdienas treniņš kopā ar Līvu ir atkal agri no rīta. Divatā ir daudz patīkamāk un arī turpmākie treniņi tiek plānoti kopīgi. Šodien Inese ir sagatovojusi rakstisku plānu treniņam trenažieru zālē, lai zinam ko un kā pareizi darīt, ja atnākam uz sporta klubu vienas. Izmēģinu iesildīšanos arī uz eliptiskā trenažiera, tomēr jau pēc 10 minūtētm saprotu, ka neiet man pie sirds un kāpju atkal uz velotrenažiera. Pats galvenais ir pareizi iesildīties, tāpēc izkustinam visas locītavas kā arī izmēģinam dinamisko stiepšanos no kuras piekūstu ātrāk kā no paša treniņa. Daudzi vingrojumi ar hantelēm man ir jau zināmi un esmu priecīga, ka esmu tos veikusi pareizi.

Visgrūtāk gan iet ar muguras un vēdera muskulatūras vingrojumiem, kas ir vieni no pēdējiem pirms atsildīšanās. Bet noskaņojums ir labs un gandarījums liels par paveikto.

Esmu diezgan nekomunikabla, bet priecājos, ka Vingruma klubā visi ir draudzīgi, atbalstoši un smaidīgi! Nākot uz treniņiem vienmēr zinu, ka lai arī būs grūti, saņemšu milzīgu pozitīvisma lādiņu visai dienai. Arī publiska izrādīšanās man ir neraksturīga, tāpēc bilžu publicēšana Facebook un Instagram notiek tā kā negribīgi, bet pamazām pierodu.

Pedējais treniņš šonedēļ ir sestdien un uz skrejceliņa esmu jau 9:45. Sestdienas vienmēr ir bijušas tās dienas, kad veltu laiku miegam un kārtīgi izguļos, tāpēc ir neierasti būt tik darbīgai no paša rīta. Šoreiz trenējamies nelielā bariņā, jo kopā ir foršāk! Šodien mērķis ir pulsu noturēt starp 120 un 150 sitieniem minūtē.

Foto: No personīgā

Sākumā šķiet, ka 150 noteikti nesasniegšu, tomēr treniņš ir augstas intensitātes un pēc brīža esmu spiesta atpūsties. Īpašu prieku sagādā apziņa, ka daži vingrojumi jau padodas ne tikai labāk bet arī vieglāk.

Pēc treniņa ar Līvu nolemjam izmēģināt SPA zonu. Pēc gandrīz divu stundu garā treniņa tvaika pirts ir tieši tas, kas vajadzīgs! Džakuzi šoreiz izpaliek, jo ūdens nav vēl sasilis. Arī baseins izliekas par vēsu un tā vietā dodamies uz saunu. Pirts pavisam noteikti ir patīkams un relaksējošs dienas un nedēļas noslēgums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu