"Vingruma" Ieva: prieks ir bezgalīgs, jo rezultāts ir labs: - 6,9 kg tauku, + 1,6 kg muskuļu! (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Maratona trešā nedēļa, oficiāli paziņota par grūtāko. Manā pasaulē grūtības ir tāpēc, lai tās pārvarētu, tāpēc izaicinājums pieņemts.

Mana sportošana klubā šonedēļ sākās ar pirmdienas rītu, kur trenažieru zālē izeju savu ierasto apli. Dienu sāku ar jogurtu un burkānu. Starp citu, aizmirsu piebilst, ka ieteikums ēst uzreiz pēc nodarbības ir ļoti vērtīgs, jo pēcāk tik ļoti negribas ēst. Jau pirmdienas naktī biju ceļā uz Baku, kur esmu līdz piektdienas rītam. Respektīvi, pirmais pārbaudījums – komandējums, cik vienkārši vai grūti ir turēt to pašu tempu un tādu kaloriju skaitīšanu kā mājās.

Aeroflotes lidmašīnā tiek dotas brokastis, kas ir patīkami pēc būtības, bet ja tu esi vienīgais maniakālais pasažieris, kurš meklē kaloriju skaitu un, nevarot salasīt uz sviestmaizes, to fotogrāfē, lai palielinātu un redzētu skaitli, tad sāc pievērst sev apkārtējo uzmanību. Prieks beidzot saskatīt, ka graudu sviestmaizē ir 257 kalorijas.

Šī nav mana pirmā reize Baku, bet neesmu bijusi kādus 4 – 5 gadus, un prieks redzēt, ka daudz kas ir mainījies, neskatoties uz lielo devalvāciju un problēmām, kuras tā izsauca. 26. februāris ir atceres diena genocīdam, kad 1992. gadā Azerbaidžānas pilsētā Hodžailinā tika iznīcināti 613 cilvēki, tāpēc diena ir brīvdiena un visa nācija pavada to demonstrācijās un ziedu nolikšanā, lai neaizmirstu šos notikumus un pieminētu cietušos, saglabātu atmiņas.

6,6 km pastaigai pa vienu no garākajām promenādēm (18 km) Eiropā ir gan sportiska, gan atpūtas nozīme, jo 5 h lidojumiem ir nogurdinošs iespaids uz cilvēku. Nevarēju iedomāties, ka kaloriju skaitīšana Baku sagādās tādas problēmas. 

Likumdošana neprasa datus, cik kaloriju ir 100g produktā, respektīvi, iepakojums galīgi nepalīdz un jāmēģina saskaitīt no dotajiem datiem internetā, kur arī dolma un ļuļa kebabs azeru gaumē nav īpaši viegli atrodami.

Divas dienas aiz bailēm, ka kaloriju būs vairāk, nekā spēšu saskaitīt, padzīvoju nelielā bada sajūtā. Jāsaka, ka tā bija pirmā kopš maratona sākuma. Plus es gatavojos arī grand finale vakaram, kad paredzētas vakariņas ar sarkanvīnu :) nav jau ļaunuma bez labuma.

Sporta zālē viesnīcā bija vientuļa sajūta, jo biju vienīgā, kura svīda, lietojot trenažierus. Trenažieri nezināmi, bet jāizmēģina viss, un 15 min uz riteņa, 15 min uz stepera un 15 min uz lentes, kā arī rokām, kājām ierastie vingrinājumi.

Jāsaka, ka šonedēļ trenažieri šķita īpaši smagi un grūti, nācās piespiest sevi nedaudz vairāk kā līdz šim. Tam laikam tā jābūt, jo citādi jau būs pārāk viegli.

Piektdiena pienāk ātrāk, nekā paspēj pateikt pusseptiņi. Atpakaļceļā noignorētas Aeroflotes brokastis un sajūta par to ir lieliska. 16.00 Vingruma klubā pie Normunda uz mērīšanos. Tā stunda ir situsi. Tauriņi vēderā, ja nu mājas svari ir tikai māns un pašsajūta ir mānīga? Tās drēbes, kuras šķiet nedaudz brīvākas, vienkārši izstiepušās (2 gadus nestiepās, tagad pastiepās :D). Cik daudz neticības!

Prieks ir bezgalīgs, jo rezultāts ir labs: - 5,2 kg no dzīvsvara, - 6,9 kg tauku, + 1,6 kg muskuļu, respektīvi, visi rādītāji zaļi un priecīgi. Es priecīga, un Normunds izsaka komplimentu par labu darbu. Kas var būt vēl labāk?!

Ieva
Ieva Foto: Publicitātes foto

Liels paldies trenerei Elīnai un visiem Vingruma klubā, jo labā attieksme, atbalsts daudz ko nozīmē. Trenažieru zālē cilvēki dalās ar savu pieredzi un palīdz ar vingrinājumiem. Superīga atmosfēra! Vienmēr ir bijis nedaudz neērti, ka nezinu tos agregātus un ka nesaprotu, kā darbojas vai kas ir kam domāts. Šāda sajūta nav Vingrumā, pilnīgs komforts.

Tas ir tikai sākums, nieka 2 nedēļu darbs. Ejam tālāk, vēl 10 nedēļas. Nākamnedēļ sākam jaunu sportisko un veselīgo nedēļu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu