"airBaltic" kļuvusi par lielāko lidsabiedrību Tallinas lidostā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" februārī uz un no Tallinas lidostas pārvadājusi vairāk nekā 35 000 pasažieru, sasniedzot 19% tirgus daļu un kļūstot par lielāko pārvadātāju lidostā, aģentūru LETA informēja "airBaltic" pārstāvji.

""airBaltic" aktīvi strādā Igaunijas tirgū. Jau šovasar mēs piedāvāsim visvairāk sēdvietu starp visām lidsabiedrībām, kas veic lidojumus no Tallinas. Igaunijas tirgū saskatām ļoti lielu pieprasījumu," norādīja "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

"airBaltic" no Tallinas piedāvā tiešos lidojumus uz Amsterdamu, Berlīni, Londonu, Oslo, Parīzi, Stokholmu, Vīni un Viļņu, kā arī savienojošos reisus caur Rīgu. "airBaltic" jūnija sākumā sāks tiešos lidojumus jaunos maršrutos no Tallinas uz Malagu, Briseli un Kopenhāgenu. Papildus tam "airBaltic" 2019.gada 21.decembrī sāks lidojumus starp Tallinu un Zalcburgu Austrijā.

"airBaltic" šovasar no Tallinas veiks līdz 104 tiešajiem lidojumiem nedēļā uz 12 dažādiem galamērķiem, kas ir 73% pieaugums salīdzinājumā ar 2018.gadu, atzīmēja kompānijā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "airBaltic" pagājušajā gadā pārvadāja 4,1 miljonu pasažieru, kas ir par 17% vairāk nekā gadu iepriekš. "airBaltic" 2018.gadā veica 56 261 lidojumu, kas ir par 12% vairāk nekā 2017.gadā, bet vietu piepildījums lidmašīnās pērn bija 75%.

"airBaltic" nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu