"Viltus mantiniecei" izdevies izkrāpt no ASV bankas 100 000 dolārus, runājot "finanšu žargonā" (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Māksliniece Anna Sorokina, kas uzdevās par bagātu mantinieci, izkrāpusi no bankas darbinieka 100 tūkstošus dolāru (89 tūkstošus eiro). Kā norādījusi tiesa, māksliniecei veiksmīgi izdevies pārliecināt baņķierus izsniegt aizdevumu, jo viņa savā valodā izmantojusi finanšu terminoloģiju, vēsta “Sky News”.

Sarunā ar baņķieriem, Sorokina lepojās, ka viņai ir pieejamas bagātības 60 miljonu vērtībā, kas ļauj baudīt bezrūpīgu dzīvi Ņujorkā. Baņķieris Raiens Salems tiesā sacīja, ka 28 gadus vecajai sievietei tika atteikts 22 miljonus dolāru liels aizdevums, kas Sorokinai bija nepieciešams “atvērt mākslas cienītāju klubu”.

Tomēr, neraugoties uz noteiktajiem liegumiem, Sorokinai tomēr izdevās pārliecināt “City National Bank” darbiniekus izsniegt viņai 100 tūkstošus dolāru lielu aizdevumu.

“Mēs ticējām, ka viņai ir nauda, ar ko atmaksāt aizdevumu. Sorokina runāja ļoti pārliecinoši. Viņa runāja žargonā, kādā runā banku darbinieki. Mums likās, ka viņa lieliski saprot, kā darbojas finanšu sistēma,” tiesā teica Salems.

Bija plānots, ka Sorokina naudu atmaksās dažu dienu laikā, tomēr, pēc 100 tūkstošu dolāru saņemšanas, viņa ar naudu pazuda.

Prokuratūrā norāda, ka Krievijā dzimusī Sorokina patiesībā nav miljonāre, jo “viņas kontā nav pat viena centa”. Tāpat jaunā sieviete apsūdzēta vairāk nekā 270 tūkstošu dolāru izkrāpšanā no draugiem, viesnīcām un citām bankām. Krāpšanas pastrādātas 10 mēnešu laikā, ko sieviete nodzīvoja Ņujorkā kā Anna Delvija.

Apsūdzībās norādīts, ka Sorokina regulāri dzīvojusi greznās viesnīcās, solījusi draugiem izkārtot lētus ceļojumus uz Maroku un pēc naudas saņemšanas “nozudusi”, tāpat viltojusi dokumentus, lai iegūtu liela apjoma aizdevumus.

Cilvēki, kuri Sorokinu pazina, ticējuši viņas stāstam, ka “sievietes tēvs ir bagāts diplomāts, naftas magnāts vai arī saules bateriju ražotājs”.

Sorokinas greznais dzīvesveids aprāvās 2017. gadā, kad viņa tika apcietināta. Sievietes advokāts tiesā sacīja, ka “Sorokina nav vēlējusies pastrādāt noziegumus, taču tā noticis, jo viņu apreibinājis greznais dzīvesveids.” Tāpat sieviete apņēmusies atmaksāt visu naudu, kuru viņa izkrāpusi.

Varasiestādes norāda, ka neatkarīgi no tiesas iznākuma, viņu gaida deportāciju uz Krieviju, jo viņa ASV uzturas ar beigušos vīzas termiņu.

Seriāla “Grejas anatomija” autore Šonda Raimsa paudusi vēlmi filmēt seriālu par Sorokinas pastrādātajiem noziegumiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu