Čehu miljardieris apsūdzēts vērienīgā naudas izkrāpšanā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV investīciju fonds “Kingstown Capital Management LP” un Čehijas uzņēmums “Investhold Ltd” iesūdzējuši tiesā čehu miljardieri Radovanu Viteku. Uzņēmumu pārstāvji apsūdzējuši miljardieri vairāk nekā viena miljarda eiro lielas naudas summas izkrāpšanā, vēsta “Bloomberg”.

“Viteks nelikumīgi piesavinājies vairāk nekā miljardu dolāru no kompānijām, kurās viņš bija vadītājs. Visu šo naudu Viteks piesavinājās personiskā labuma gūšanai,” teikts apsūdzībā.

Pēc apsūdzētāju vārdiem, Viteks krāpšanas shēmā izmantojis viltus firmu tīklu, lai iegūtu kontroli pār kādu Luksemburgas nekustamā īpašuma kompāniju. Tā, savukārt, pārdeva savus aktīvus Viteka kompānijām par cenu, kas zemāka par tirgus vērtību.

“Šodienas prasība tiesā ir par shēmu, kas īstenota vairāku gadu ilgumā. To paveica Viteks ar saviem sabiedrotajiem, kas faktiski palīdzēja čehu biznesmenim kļūt par miljardieri,” norādīja advokāts Metjū Švarcs.

Viteka uzņēmums “CPI Property Group”, pret kuru arī ir izvirzītas apsūdzības par līdzdalību krāpniecībā, visas apsūdzības noraidījusi un paziņojusi, ka pret kompāniju tiek izdarīts spiediens.

Pēc “Forbes” datiem, Viteka īpašumi vērtējami 3,5 miljardu dolāru vērtībā. Viņam pieder nekustamie īpašumi ne tikai Čehijā, bet arī Vācijā, Ungārijā, Horvātijā un Polijā. Tāpat Vitekam pieder māja Šveices Alpos un villa Karību salās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu