"Swedbank" valdes priekšsēdētāja amatam izvirzīts bijušais premjerministrs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zviedrijas banka „Swedbank” paziņojusi, ka viens no galvenajiem kandidātiem uz bankas valdes priekšsēdētāja amatu ir bijušais Zviedrijas premjerministrs Jērans Pēšons, vēsta „MarketWatch”.

„Swedbank” nonāca uzmanības centrā februārī, kad Zviedrijas sabiedriskais medijs SVT ziņoja par iespējamām nelikumīgām transakcijām, kas veiktas caur bankas Igaunijas filiāli.

ASV Finanšu regulatori, Zviedrija un Baltijas valstis ir uzsākušas izmeklēšanu saistībā par izskanējušajām apsūdzībām, un naudas atmazgāšanas skandāla dēļ amatu zaudējusi bankas vadītāja Birgite Bonesena un valdes priekšsēdētājs Lars Idermarks.

Pēšons bija Zviedrijas finanšu ministrs no 1994. līdz 1996. gadam, un Zviedrijas premjerministrs no 1996. līdz 2006. gadam. Viņš ir bijis Zviedrijas meža rūpniecības uzņēmuma „Sveaskog” valdes priekšsēdētājs, un pašlaik vada uzņēmuma LKAB valdi. Tāpat Pēšons strādā zviedru bankas „Ålandsbanken” valdē.

„Pēšonam ir laba reputācija, plaša starptautiskā pieredze finanšu biznesā. Viņam ir laba darba kultūra, kas iederēsies darbā „Swedbank”. Papildus bonuss ir viņa pieredze Zviedrijas Krājbankā,” sacīja Nomināciju komitejas priekšsēdētājs Lennarts Haglunds.

Pēšona nominēšana bankas valdes priekšsēdētāja amatam ir mēģinājums uzlabot bankas reputāciju, ko iedragājis naudas atmazgāšanas skandāls.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu