Kā izvēlēties siltumnīcu, kas kalpos vairākas sezonas

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Sākoties siltajam laikam, daudzi privātmāju īpašnieki sāk domāt par siltumnīcas iegādi un uzstādīšanu. Lai siltumnīca kalpotu vairākas sezonas, izvēles procesā jāpievērš uzmanība vairākām niansēm.

Siltumnīcas izmērs

Pirmkārt, jāizvērtē kāda izmēra siltumnīca nepieciešama. Te jāņem vērā gan pieejamā platība, gan arī tas, kādi augi siltumnīcā tiks audzēti. Svarīgs jautājums ir – augi tiks audzēti pašu vajadzībām vai ar mērķi tos pārdot tālāk?!

Pašu vajadzībām, iespējams, pietiks ar mazāku siltumnīcu, tirdzniecības nolūkiem jāizvēlas lielāks siltumnīcas modelis. Jāņem arī vērā, ka mazāku siltumnīcu būs jāvēdina biežāk, jo tā uzkarst ātrāk.

Siltumnīcas segums

Nopērkamas dažādu veidu siltumnīcas – stikla, polikarbonāta, plēves siltumnīcas. Piemērotākā risinājuma izvēle lielā mērā atkarīga no individuālajām prasībām.

Plēves siltumnīca tiek uzskatīts par vienkāršāko variantu. Tā ir viegli uzstādāma, nodrošina labu gaismas caurlaidību. Atkarībā no plēves veida, var būt mazāk vai vairāk izturīgas. Plānojot iegādāties plēves siltumnīcu, jānovērtē plēves blīvums, lai pārliecinātos, ka materiāls kalpos pietiekami ilgu laiku.

Stikla siltumnīcas labi vada gaismu un siltumu, tās ir gana izturīgas. Jārēķinās gan, ka stikls ir viegli plīstošs materiāls. Jārēķinās arī, ka stikls ir samērā smags, tādēļ siltumnīcas konstrukcijai jābūt īpaši izturīgai, papildinātai ar atbalsta stiprinājumiem.

Polikarbonāta siltumnīcas nodrošina labu siltumizolāciju un mazākus siltuma zudumus siltumnīcas iekšienē. Būtiski, ka šāda tipa siltumnīcas var apkurināt un izmantot ne tikai vasarā, bet arī citās sezonās.

Kam vēl pievērst uzmanību?

Plānojot siltumnīcas iegādi, jāizvērtē, kur tā tiks uzstādīta. Ieteicams siltumnīcu uzstādīt ziemeļu – dienvidu virzienā, tādā veidā parūpējoties, ka siltumnīcā iekļūst pietiekami daudz gaismas. Šādā veidā novietota siltumnīca arī uzkarsīs mazāk.

Siltumnīcu nevajadzētu uzstādīt koku tuvumā, jo tie aizēnos siltumnīcu, turklāt tādā gadījumā uz siltumnīcas jumta kritīs koku lapas, kas ilgākā laika posmā var radīt bojājumus siltumnīcas segumā.

Jānovērtē arī, kāda ir zeme tur, kur plānots uzstādīt siltumnīcu. Ja siltumnīcu plānots uzstādīt no jauna – vietā, kur pirms tam bijis zālājs, augsni jāsagatavo pirms siltumnīcas uzstādīšanas. Savukārt, ja jaunā siltumnīca tiks uzstādīta vecās vietā, nekāda īpaša augsnes sagatavošana nav nepieciešama.

Siltumnīcas iegāde – kuram veikalam dot priekšroku?

Viens no variantiem ir doties uz specializēto veikalu un sev nepieciešamo risinājumu meklēt tur. Lai arī tur pieejams plašs siltumnīcu klāsts un speciālistu konsultācijas, tomēr daudzi mūsdienās dod priekšroku pirkumu veikšanai internetā. Un ne velti – tas ir veids, kā visu aktuālo atrast ātri un vienkārši, netērējot lieki laiku.

Tiešsaistē pieejama arī plaša informācija par aktuāliem piedāvājumiem, vērtīgi ieteikumi un citu dārzu īpašnieku pieredze, ko būtu jāņem vērā. Lielākie interneta veikali piedāvā ne vien daudzveidīgu siltumnīcu un cita dārza aprīkojuma izvēli, bet arī izdevīgus pasūtījuma piegādes nosacījumus, kas mazinās satraukumu par to, kā iegādāto siltumnīcu veiksmīgi transportēt līdz dārzam vai piemājas teritorijai.

Viens no veikaliem, kura piedāvājumā vērts ieskatīties, ja aktuāla siltumnīcas iegāde, ir interneta veikals 220.lv. Tā ir daudzu novērtēta iepirkšanās vieta, kas piedāvā ne vien daudzveidīgu preču klāstu, bet arī labu un ātru apkalpošanu.

Iepērkoties internetā, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – iegādāto preci 14 dienu laikā iespējams atdot atpakaļ veikalam, ja tā tomēr neatbilst prasībām. Pirms tam gan jāiepazīstas ar preču atgriešanas nosacījumiem.

Vēlies, lai šogad būtu laba raža? Izvēlies kvalitatīvu siltumnīcu un ievēro pareizus tās uzstādīšanas nosacījumus!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu