Ne tikai funkcionāla nozīme – kā iekārtot telpu ar spoguļiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JYSK

Mēdz uzskatīt, ka spoguļi ir izteikta vannasistabas un koridora atribūtika, kuru vieta ir virs izlietnes vai pie izejas durvīm. Taču tā nebūt nav jābūt – spoguļi ir labs rīks, lai vizuāli paplašinātu telpu, aizvietotu logu, izplatītu gaismu un pat aizvietotu kādu mākslas darbu. Ielūkojies, cik daudzveidīga nozīme spoguļiem var būt interjerā.

Radi fokālo punktu

Spoguļi ir izcils fokālais punkts, tāpēc ne velti tos izvēlas karināt virs kamīniem vai ēdamistabas bufetēm. Izvēlies kādu telpas centrālo daļu, piemēram, viesistabā virs dīvāna vai guļamistabā virs kumodes, un uzkarini tur lielāku spoguli ar dekoratīvu rāmi.

Foto: JYSK

Izveido eklektisku dekoru – spoguļu galerijas sienu

Radi savā mājā Harija Potera burvību un uz tukšas un blāvas sienas izkārto vairākus neliela izmēra spoguļus un izkārto tos pamīšus, tādējādi veidojot galerijai līdzīgu spoguļu sienu.

Imitē logu un izgaismo telpu

Dzīvokļos, kas nav aprīkoti ar pietiekamu skaitu logu, spoguļi būs izcils palīgs, kā telpu padarīt gaišāku un plašāku. Novieto spoguli iepretim logam un radi vizuālu apmānu – smadzenes spoguli noturēs par vēl vienu logu.

Foto: JYSK

Piešķir krāsu

Ļauj vaļu fantāzijai un iegādātā spoguļa rāmi pārkrāso kādā sev tīkamā krāsā. Lai radītu savdabīgu efektu, nokrāso spoguļa rāmi tādā pašā tonī kā sienas krāsu, tādējādi atsedzot spoguļa dekoratīvo rāmja reljefu un pašu spoguli.

Izgaismo tumšus stūrus

Tumsa ir šauru telpu ienaidnieks, taču pret to var cīnīties ar spoguļu palīdzību. Tumšākajos stūros uzstādi lielāku spoguli un iepretim novieto kādu gaismas avotu, piemēram, stāvlampu, galda lampu vai lampiņu virteni. Šis stūris acumirklī taps gaišāks.

Foto: JYSK

Palielini telpu

Pēc līdzīga principa rīkojies arī lai padarītu telpu vizuāli plašāku. Šoreiz spoguli novieto tajās vietās, kur ir telpas sašaurinājums, piemēram, koridora šaurākajā malā uzstādi lielu spoguli vai vannasistabas sienu pilnībā noklāj ar spoguļsienu.

Izdekorē terasi

Kas gan ir teicis, ka spoguļi drīkst atrasties tikai iekštelpās? Gluži tāpat kā ar fokālo punktu, uzstādi spoguli uz terases virs vasaras mēbeļu komplekta vai āra dīvāna.

Sadarbībā ar JYSK

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu