Pareizai stājai un veselīgākai izvēlei - anatomiskais spilvens

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JYSK

Par miega nozīmi uz veselību runā jau izsenis, taču tikai pēdējā laikā ir aktualizējusies arī tādu naktsmieram nozīmīgu elementu kā gultasveļas, segas un spilvenu izvēle. Labākam miegam un pareizam muguras un kakla balstam ir ieteicami anatomiskie spilveni, kas galvu notur optimālā augstumā palīdz noturēt muguras un kakla daļu taisnu. Lūk, kādēļ un kā izvēlēties anatomisko spilvenu. 

Veselīgāka izvēle uz muguras un sāniem gulētājiem

Anatomiskie spilveni un to spēja ātri atgūt formu nodrošinās optimālu gulēšanas pozu tiem, kam patīk gulēt uz muguras vai sāniem. Spilvens noturēs galvu vienā konkrētā augstumā, kā arī nodrošinās komfortu tiem, kas regulāri nakts laikā maina gulēšanas puses. Anatomiskie spilveni ir ražoti tā, lai tajos esošais pildījums, reaģējot uz ķermeņa siltumu un spiedienu, pielāgotos tā formai. 

Atbalsta muguru un mazina sasprindzinājumu

Spilvena stingrā forma uztur galvu, mugurkaulu un kaklu vienā līnijā, kas savukārt atvieglo sasprindzinājumu un mazina sāpes tiem, kas regulāri cieš no kakla, muguras un plecu sāpēm.  

Uzlabo elpošanu un atdzesē

Vairums anatomisko spilvenu ir ražoti no memory putām un atvēsinošas želejas, kas karstā laikā patīkami atvēsina spilvenu, savukārt spilvena forma uztur galvu optimālā pozīcijā, kas samazina balsenes vibrācijas miega laikā, tādējādi mazinot krākšanu. 

Foto: JYSK

Piemērots alerģiskiem gulētājiem

Spilveni, kuru pildījums sastāv no putām, jeb anatomiskie spilveni nodrošina aizsardzību pret putekļu ērcītēm un alerģiju izraisošām baktērijām, tāpēc anatomiskie spilveni būs piemēroti arī tiem, kas mēdz sirgt ar alerģijām un astmu. 

Spilvenu veidi:

Foto: JYSK
  • Konturētais jeb viļņa formas spilvens - arī šīs formas spilvens būs piemērots tiem, kas guļ uz sāniem, taču tā viļņotā forma vēl vairāk strādās uz kakla balstīšanu. Šīs formas spilvens būs ieteicams tiem, kas miega laikā mēdz apgriezties no vieniem sāniem uz otriem. 
Foto: JYSK
  • Spilvens plecu balstam - šīs formas spilvens vizuāli atgādinās izlijušu ūdeni vai četrlapīti - neparastā forma būs piemērota uz muguras gulētājiem, un tās noapaļotie atzari apņems plecus un kaklu, tādējādi nodrošinot ideālu plecu un kakla pozu gulēšanas laikā. 
Foto: JYSK
  • Spilvens kājām un ceļiem - mazais spilvens ir paredzēts ceļu atbalstīšanai. Paliekot spilvenu zem ceļiem, nodrošināsi ideālu muguras pozīciju miega laikā. 
Foto: JYSK
Foto: JYSK
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu