"Saskaņas" vadība pagaidām nav gatava diskutēt par kopīgu sarakstu ar GKR Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu gadījumā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Patlaban partija "Saskaņa" ir gatava Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām, tomēr politiskā spēka valde pagaidām vēl nesteidz apspriest kopīgu sarakstu ar partiju "Gods kalpot Rīgai" (GKR), sacīja partijas valdes loceklis Valērijs Agešins.

Viņš atzina, ka gadījumā, ja situācija Rīgas domē nonāks līdz ārkārtas vēlēšanām, partija šo jautājumu skatīs atkāroti, bet pagaidām tās valde nav gatava diskutēt par kopīgu vēlēšanu sarakstu.

Arī "Saskaņas" priekšsēdētāja vietnieks Jānis Urbanovičs aģentūrai LETA apliecināja, ka partijas valde apspriedusi dažādus scenārijus, tomēr neviens no valdes locekļiem nebija gatavs apspriest kandidēšanu kopā ar kādu citu politisko spēku.

Rīgas domes deputāts, "Saskaņas" valdes loceklis Mihails Kameņeckis norādīja, ka jautājumu par kandidēšanu ar GKR valde neskatīja, tāpēc nekāds lēmums par to netika pieņemts.

LETA jau vēstīja, ka pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - Rīgas domes vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs -, kuri pagājušajā nedēļā izslēgti arī no partijas kopumā.

Četri no "Saskaņas" izslēgti deputāti 3.jūnijā paziņoja par jaunas frakcijas izveidošanu, tās vadītāja lomu uzņemoties Petrovam. Jaunizveidotās frakcijas pārstāvji uzreiz uzsvēra, ka Rīgas domē atbalstīs "uz attīstību vērstus lēmumus".

Tomēr Rīgas domē saglabājas situācija, ka valdošajai koalīcijai vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Publiski izskanējuši vairāki minējumi no politiķiem par to, ka Rīgas domē situāciju varētu atrisināt ārkārtas vēlēšanas.

"TV3 ziņas" un "LNT ziņas" vēstīja, ka ārkārtas vēlēšanu rīkošanas gadījumā "Saskaņa" apsvērtu iespēju kā sava saraksta līderi atkal virzīt ilggadējo galvaspilsētas mēru Nilu Ušakovu, kurš gan tagad ievēlēts Eiropas Parlamentā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu