Astoņus gadus pēc remonta atkal jālabo Liepājas teātra jumts (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Liepājas pilsētas domes ēka.
Liepājas pilsētas domes ēka. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pagājuši vien astoņi gadi kopš Liepājas teātra ēkas remonta, bet nu domei atkal nākas piešķirt finansējumu, aptuveni 48 000 eiro, ēkas jumta un mitruma bojāto sienu remontam, vēstī Panorāma.

Liepājas teātra ēkas pēdējais remonts bija 2011. gadā. Kopējās būvniecības izmaksas, kas ietvēra arī jumta nomaiņu, bija aptuveni 778 tūkstoši latu, taču šogad ēkā atkal jāiegulda nauda, jo tās jumts sācis tecēt.

“Kad līst lietus, šeit [ēkā] ir spaiņi. Plūdi bijuši vairākkārt. Sieviešu grimētavā pa sienu nāk ūdenskritums,” pastāstīja Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins.

Lietusūdens apskādējis ne tikai sienas un griestus, bet arī vairāku izrāžu kostīmus. Tērpiem nodarīto zaudējumu apjoms neesot aprēķināts, un Liepājas dome to arī negrasās kompensēt.

“Problēma jārisina pašam Laukšteinam. Ja zināja, ka jumts tek, varēja tērpus citās telpās ielikt,” norādīja Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis (Latvijas Reģionu apvienība).

2011. gadā teātra ēku pēc SIA “Agroprojekts” un SIA “IK projekts” izstrādātā plāna remontēja firma “Būvnieks”, jumtu klājot ar Latvijā ražotiem dakstiņiem.

Jāpiebilst, ka savulaik būvnieku dotais remonta garantijas termiņš jau ir beidzies, un tādēļ tie vairs nav saucami pie atbildības. 

Plānots, ka veiksmīga remontdarbu iepirkuma gadījumā teātra jumtu salabos jau šovasar.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu