Pavļuts: "Latvenergo" pagaidu padomes iecelšana notikusi pilnīgi neatbilstoši likuma garam (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts
"Attīstībai/Par!" līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts Foto: Evija Trifanova/LETA

AS "Latvenergo" pagaidu padomes iecelšana notikusi pilnīgi neatbilstoši "likuma garam", pauda "Attīstībai/Par!" (AP) līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts, norādot arī uz neskaidrību saistībā ar līdzšinējās padomes atlaišanu.

Politiķis teica, ka nav zināms pamatojums "Latvenergo" padomes atlaišanai, piemēram, nav ziņu par to, ka uzņēmumā būtu kāda krīze.

Pavļuts pauda, ka pagaidu padomē steigā ieceļot ekonomikas ministram Ralfam Nemiro (KPV LV) pietuvinātus cilvēkus, Ekonomikas ministrija (EM) ir rīkojusies pilnībā neatbilstoši likuma garam. Viņš vērsa uzmanību, ka pagaidu padomē iecelta ministra biroja vadītāja un viņa padomnieks. Pavļuts arī skaidroja, ka likumā pagaidu padomes iecelšana nav paredzēta.

AP politiķis norādīja, ka padome ir jāieceļ likumā paredzētā, caurspīdīgā veidā. Savukārt pagaidu padomē ieceltās personas "profesionālā kalibra ziņā nav salīdzināmas" ar to cilvēku augsto profesionālo kompetenci, kuri līdz šim bija padomē, uzskata AP līdzpriekšsēdētājs. Līdz ar to rodas jautājums, ko darīs pagaidu padome, vai, piemēram, tā ir paredzēta galvenokārt ministra rīkojumu izpildei, piebilda Pavļuts.

Līdzīgi cita AP politiķe, veselības ministre Ilze Viņķele sociālajā tīklā "Twitter" akcentējusi, ka pagājušonedēļ Saeima atbalstījusi pretēju virzienu, pieņemot grozījumus likumā publisko kapitālsabiedrību pārvaldes uzlabošanai un depolitizācijai. Politiķe paudusi, ka šodien atlaista profesionāla "Latvenergo" padome, to "aizstājot ar politiskiem ielikteņiem". Viņa raksta, ka tas vērtējams brutāls, neprofesionāls un ļoti tuvredzīgs solis.

Kā ziņots, trešdien atlaista "Latvenergo" padome, apstiprināja Nemiro.

"Latvenergo" ir valsts kapitālsabiedrība, kuras akciju turētāja ir EM. Akcionāra intereses pārstāv EM valsts sekretārs Ēriks Eglītis.

Atlaistajā padomē kopš 2016.gada darbojās bijušais ''DNB bankas'' vadītājs Latvijā Andris Ozoliņš, nacionālās aviokompānijas ''airBaltic'' valdes loceklis, Slovākijas pilsonis Martins Sedlackis, EM bijušais valsts sekretāra vietnieks un lidostas ''Rīga'' bijušais valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš, Latvijas Komercbanku asociācijas bijušais prezidents un AS ''Valsts nekustamie īpašumi'' padomes loceklis Mārtiņš Bičevskis, kā arī bijusī ''RB Rail'' valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa.

Atlaistās padomes vietā iecelta pagaidu padome, kuras sastāvā ir ekonomikas ministra padomnieks Pāvels Rebenoks, ministra biroja vadītāja Inese Kublicka, Vēja enerģijas asociācijas valdes loceklis Kristaps Stepanovs, AS "Rigensis Bank" valdes loceklis Renārs Degro un Artūrs Šnoriņš.

Nemiro uzsvēra, ka "Latvenergo" pagaidu padomē nav iecelti "savi cilvēki" un tiem nav interešu konflikta.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu