Nedēļas nogalē Valsts robežsardze konstatējusi 116 likumpārkāpējus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Laika posmā no 28. līdz 30.jūnijam Valsts robežsardzes amatpersonas kopumā konstatējušas 116 likumpārkāpējus, tostarp 68 no tiem - uz valsts ārējām robežām, pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Visvairāk likumpārkāpēji konstatēti sestdien, 29.jūnijā, kad pieķerti 48 likumpārkāpēji, 30.jūnijā pieķerti 27, bet 28.jūnijā - 25 pārkāpēji.

Piektdien robežsargi lidostas "Rīga" robežkontroles punktā aizturēja vienu no Latvijas izceļojošu Turcijas pilsoni, kurš bija izsludināts policijas meklēšanā. Tāpat ieceļošana Latvijā tika liegta trim ārzemniekiem - Krievijas, Baltkrievijas un Uzbekistānas pilsoņiem, jo viņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanas atļaujas. Visi trīs tika atgriezti uz izceļošanas valsti.

Savukārt sestdien lidostas "Rīga" robežkontroles punktā tika aizturēts policijas meklēšanā izsludināts Lielbritānijas pilsonis, kurš tika nodots Valsts policijas amatpersonām. Latvijā arī tika liegta ieceļošana desmit ārzemniekiem, tostarp divām Krievijas pilsonēm, kurām nebija derīgas vīzas vai uzturēšanas atļaujas. Tāpat ieceļošana Latvijā tika liegta vienam Krievijas, trīs Moldovas un diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam, kā arī vienai Baltkrievijas pilsonei, jo ārzemniecei nebija veselības obligātās apdrošināšanas polises un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Sestdien Grebņevas, Terehovas un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā tika konstatēti divi Krievijas un viens Ukrainas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus, proti, viņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks Šengenas zonas valstīs. Lietvedība divu Krievijas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, bet Ukrainas pilsonis saukts pie administratīvās atbildības.

Turpretim svētdien lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Azerbaidžānas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam, un vienam Brazīlijas pilsonim, jo ārzemnieks 180 dienu laikā jau 90 dienas bija uzturējies Šengenas zonas dalībvalstu teritorijā. Personas nogādātas uz izceļošanas valsti.

Tāpat Grebņevas un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas, viens Baltkrievijas un četri Mongolijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Mongolijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā tika konstatēts arī viens nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija vismaz viena vecāka notariāli apstiprinātas piekrišanas bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts. Personai tika liegta izceļošana no valsts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu