Vienā no piedāvātajiem variantiem Sabiedrisko mediju padomes kandidātus virzītu Valsts prezidents, NVO un Saeima

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda
Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda Foto: Zane Bitere/LETA

Vēl nepastāvošās, bet nākotnē iecerētās Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) iecelšanai pašlaik sagatavoti divi varianti, no kuriem viens paredz, ka padomi apstiprina Saeima pēc Valsts prezidenta, nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvju un Saeimas rosinājuma.

Saeimas Mediju politikas apakškomisijas viens no sagatavotajiem variantiem paredz, ka SEPLP būtu trīs locekļi, kurus pa vienam izvirzītu Valsts prezidents, NVO un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome un Saeima.

Otrs variants paredz, ka SEPLP būtu pieci locekļi, kurus izvirzītu un apstiprinātu Saeima līdzīgi kā pašlaik Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi.

Apakškomisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda (AP) aģentūrai LETA pastāstīja, ka pašlaik vēl nav panākta vienošanās par to, kā iecelt SEPLP. Par šo jautājumu plānots spriest arī Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā un nav izslēgta iespēja, ka varētu tikt piedāvāts arī vēl kāds cits variants padomes iecelšanai, pauda politiķe.

Apakškomisija šodien apsprieda vairākus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumprojekta jautājumus un turpinās darbu pie likumprojekta augusta otrajā pusē. Likumprojektu virzīt izskatīšanai Cilvēktiesību komisijā paredzēts septembrī, pastāstīja Tērauda.

Kā ziņots, Tērauda jau iepriekš pauda, ka sabiedriskā medija pārraugs būs kompaktāks par sākotnēji piedāvātajiem deviņiem locekļiem, kā arī viņu atlasē paredzēti dažādi izvirzītāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu