"Facebook" draud lielākais sods tā pastāvēšanas vēsturē (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Facebook. Ilustratīvs attēls
Facebook. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Sociālajam tīklam “Facebook” draud līdz pat pieciem miljardiem dolāru liels naudassods par lietotāju datu nodošanu trešajai pusei – uzņēmumam “Cambridge Analytica”, vēsta aģentūra “Reuters”.

Tiek ziņots, ka ASV Federālā tirdzniecības komisija ir panākusi vienošanos ar “Facebook” par sodu piecu miljardu dolāru apmērā, ko sociālais tīkls saņems par vairāku miljonu lietotāju datu nopludināšanu.

Tāpat komisijas vienošanās ar sociālā tīkla vadību paredz citu ierobežojumu noteikšanu attiecībā pret lietotāju datu apstrādi.

Ja ASV Tieslietu ministrija apstiprinās panākto vienošanos, tad šis sods kļūs par Federālās tirdzniecības komisijas lielāko piedzīto sodu vēsturē. Tāpat šis sods kļūs par lielāko arī "Facebook" vēsturē.

Iepriekš vēstīts, ka 2018. gada martā pret “Facebook” tika izvirzītas apsūdzības 87 miljonu lietotāju datu nodošanu trešajām personām, respektīvi, uzņēmumam “Cambridge Analytica”. Savukārt 1. jūnijā ASV Kongress ziņoja, ka “Facebook” nodevis lietotāju datus vēl 52 citām kompānijām.

“Facebook” dibinātājs Marks Zakerbergs ir atzinis savu kļūdu un atvainojies gan ASV Kongresā, gan Eiropas Parlamentā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu