Pirmajā dienā ar jauno Rīgas atkritumu apsaimniekotāju noslēgti vairāk nekā 70 klientu līgumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Pirmajā dienā ar jauno Rīgas atkritumu apsaimniekotāju AS "Tīrīga" noslēgti vairāk nekā 70 klientu līgumu, aģentūrai LETA atklāja "Tīrīga" valdes priekšsēdētājs Guntars Levics.

Viņš norādīja, ka kopumā iedzīvotāju interesi un aktivitāti vērtē salīdzinoši augstu.

"Esam saņēmuši gan telefona zvanus, gan rakstiskus jautājumus, kā arī snieguši klātienes konsultācijas informācijas centros par izmaiņām, kas stāsies spēkā ar šā gada 15.septembri, kad Rīgā visiem iedzīvotājiem būs viens atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzējs "Tīrīga", nodrošinot vienotu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu un vienādus nosacījumus visiem Rīgas iedzīvotājiem," teica Levics.

LETA jau ziņoja, ka no pirmdienas, 15.jūlija, sākta līgumu pārslēgšana ar "Tīrīga", ko nepieciešams izdarīt visiem Rīgas iedzīvotājiem līdz 15.septembrim.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Dzintra Āboliņa sacīja, ka, sākot no 15.septembra, Rīgā visiem iedzīvotājiem būs viens atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniedzējs, kas nodrošinās vienotu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu un vienādus nosacījumus visiem iedzīvotājiem, tostarp ērtu atkritumu šķirošanas sistēmas ieviešanu.

Pašvaldības atklātā konkursa rezultātā noslēgto vienošanos maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu visiem Rīgas iedzīvotājiem būs vienāda - 17,38 eiro kubikmetrā, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Līgumi par atkritumu apsaimniekošanu jāpārslēdz visiem Rīgas iedzīvotajiem - gan fiziskām, gan juridiskām personām.

Privātmāju iedzīvotāji paši pārslēdz sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgumus ar jauno pakalpojumu sniedzēju, turpretī daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju līgumus pārslēdz namu apsaimniekotājs, kas pēc tam par to informē dzīvokļu īpašniekus un nosūta rēķinu par atkritumu apsaimniekošanu, savukārt juridisko personu līgumu pārslēgšanu nodrošina īpašuma apsaimniekotājs vai pats īpašnieks, sacīja Āboliņa.

Līgumu pārslēgšana ar jauno atkritumu apsaimniekotāju ir iespējama gan elektroniski, gan klātienē klientu apkalpošanas centros. Līgumus var pārslēgt interneta vietnē: "www.tiriga.lv" vai klātienē kādā no "Tīrīga" klientu apkalpošanas centriem, kas atrodas Uzvaras bulvārī 10 un Brīvības ielā 49/53.

"Tīrīga" publiskais partneris ir "Getliņi EKO", kas nodrošina projekta uzraudzību un vietas atkritumu laukumu izveidei. Savukārt privātais partneris ir SIA "CREB Rīga", ko izveidojuši divi vides pakalpojumu sniedzēji - SIA "Clean R" un SIA "Eco Baltia vide", kas nodrošinās pakalpojuma sniegšanu iedzīvotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu