Mazāk birokrātijas jeb divu latviešu uzņēmēju veiksmes stāsti, izmantojot pūļa finansēšanas platformu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Pixabay

Daudz vienkāršāka finansējuma saņemšanas procedūra un mazāks birokrātijas slogs – tās ir dažas no priekšrocībām, ko piedāvā pūļa finansēšanas platforma. Kā jau iepriekš vēstīts, arī Latvijā darbojas šādas platformas, kas uzņēmējiem ļauj attīstīt savus nekustamos īpašumus. Divi latviešu uzņēmēji dalījās ar portālu TVNET savā veiksmes stāstā saistībā ar finansējuma gūšanu pūļa finansēšanas platformā.

Esam vēstījuši, ka šāda veida finansēšanas modelis ir izplatīts uzņēmējdarbībā un nekustamo īpašumu nozarē. Arvien vairāk uzņēmēju novērtē šāda veida platformas sniegto priekšrocību finansējumu iegūt ātri. Bankās, lai saņemtu finansējumu, nereti formalitāšu kārtošanas dēļ nepieciešams gaidīt vairākus mēnešus, un to uzsver arī uzņēmēji.

Viens no uzņēmējiem, kurš guva finansējumu savam projektam, ir nekustamā īpašuma attīstītājs Artūrs Tarvids, kurš platformā “EstateGuru” ir piesaistījis 390 000 eiro attīstības projektam Jūrmalā, Jomas ielā.

Šā projekta ietvaros tiek būvēta daudzdzīvokļu ēka, un tas tiek īstenots “EstateGuru” platformā četros etapos.

Jautāts, kādēļ uzņēmējs izvēlējies tieši pūļa finansēšanas platformu, nevis banku sniegtos kreditēšanas pakalpojumus, Tarvids atbild, ka biznesā ir ļoti svarīgi laikus attīstīt projektus, līdz ar to - pēc iespējas nekavēt finansēšanas procesu.

“Diemžēl bankām ir ārkārtīgi birokrātiskas procedūras, jo bankas pēc savas struktūras un filozofijas vairāk darbojas pēc formāliem principiem. Šajā situācijā “EstateGuru ir priekšrocība, jo daudz ātrāk tiek pieņemti lēmumi un izvērtēti projekti,” saka Tarvids.

Vēl viens uzņēmējs, kurš izmantojis pūļa finansēšanas platformu “EstateGuru”, ir Oskars Kalniņš. Viņš ir nekustamo īpašumu attīstītājs, kas dažādos projektos un etapos “EstateGuru” platformā ir piesaistījis jau 1 205 320 eiro, no kuriem aizdevējiem ir atmaksāti jau 440 300 eiro.

Kalniņa attīstītie projekti galvenokārt ir tādi, ka tiek iegādāti lielas platības dzīvokļi Rīgas centra rajonā. Pēc tam šie dzīvokļi tiek sadalīti mazākos, labiekārtoti un pārdoti. Tādējādi tiek gūta peļņa, jo nelieli dzīvokļi centrā ir tieši tas segments, kas ir pieprasīts, un nereti trūkst šādu piedāvājumu. Jau vēsturiski Rīgas centrā ir būvētas mājas, kurās dzīvokļu platības ir lielas, un mūsdienu pircējam tās vairs nav tik interesantas.

Kalniņš norāda, ka arī ar savu projektu ir vērsies bankās, tomēr – saņemts atteikums.

“Ar savu projektu vērsāmies arī bankās, taču, neskatoties uz labu biznesa plānu, saņēmām atteikumu. Tikai likumsakarīgi, lai turpinātu projekta virzību, meklējām alternatīvus variantus finansējuma piesaistei,” stāsta Kalniņš.

UZ jautājumu, kā viņš uzzināja par pūļa finansēšanas platformu, Kalniņš atbild, ka to ieteicis biznesa partneris.

“Ar “EstateGuru” mūs iepazīstināja biznesa partneris, kas īpašumu jomā darbojas jau vairāk nekā piecus gadus, tāpēc nolēmām satikties ar uzņēmuma pārstāvjiem un uzzināt vairāk par sadarbības iespējām,” saka Kalniņš.

Arī otrs uzņēmējs Tarvids atbild, ka par pūļa finansēšanas platformu uzzinājis no sava paziņas, kurš strādā nekustamā īpašuma attīstīšanas sektorā.

“"EstateGuru” dod iespēju un priekšrocību maksimāli ātri sākt un veikt projekta īstenošanu, tādējādi ļaujot sasniegt pozitīvu rezultātu,” saka Tarvids.

Savukārt Kalniņš, runājot par pūļa finansēšanas platformas ieguvumiem, saka, ka tas ir viens no ātrākajiem un efektīvākajiem veidiem, kā gūt finansējumu un veiksmīgi īstenot savus projektus.

“Līdz šim esam realizējuši jau vairākus projektus sadarbībā ar “EstateGuru”. Esam arī pārliecinājušies, ka šis ir viens no ātrākajiem un efektīvākajiem veidiem, kā piesaistīt finansējumu bez lieka birokrātiskā sloga. Galvenais, kas padara šo sadarbību ērtāku nekā tradicionālajās finanšu iestādēs, ir izpratne par projektu - “EstateGuru” darbinieki ir kompetenti nekustamo īpašumu jomā un redz projekta potenciālu, nevis tikai aizpildītas kredītu pieteikumu veidlapas, kā tas nereti ir bankās,” saka Kalniņš.

Iepriekš vēstīts, ka vairāk nekā 80% projektu tiek finansēti iecerēm Rīgā vai tās apkārtnē, taču pēdējā laikā “EstateGuru” saņem un izskata arvien vairāk perspektīvu projektu arī lielākajās reģionu pilsētās.

Tādēļ pūļa finansēšanas platforma ir draudzīga gan investoriem, gan arī uzņēmējiem – ar kolektīvā finansējuma palīdzību var gūt nepieciešamo atbalstu arī tad, ja citādi gūt finansējumu ir ļoti sarežģīti. Turklāt, tāpat kā pasaulē, arī Latvijā šī ir strauji augoša nozare.

Atzinīgi “EstateGuru” platformu novērtējis arī uzņēmējs un nekustamo īpašumu holdinga īpašnieks Vilis Krištopans, kurš 2018. gada nogalē finansēja savu pirmo projektu. Viņš norādīja, ka pūļa finansējuma konceptam ir milzīga nākotne.

“Pirmais iespaids ir ļoti labs vairāku iemeslu dēļ - pirmkārt finansējums tiek piesaistīts ļoti ātri, pakalpojuma sniedzējiem ir izpratne par projektu, kā arī, protams, tas ir pakalpojums, kuru šobrīd nepiedāvā neviena banka!” komentēja Krištopans.

Raksts ir tapis sadarbībā ar “EstateGuru”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu