Pirmajā pusgadā būtiski pieaugusi lauksaimnieku ekonomiskā aktivitāte un pieprasījums pēc finansējuma

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Šī gada sešos mēnešos būtiski pieaugusi lauksaimniecības nozarē strādājošo uzņēmumu ekonomiskā aktivitāte un to pieprasījums pēc finansējuma. "Swedbank" šā gada pirmajos sešos mēnešos piešķīrusi finansējumu 560 lauksaimniecības uzņēmumiem vairāk nekā 47 miljonu eiro apmērā.

Kā portāls TVNET uzzināja bankā, visbiežāk lauksaimnieki aizņemas līdzekļus, lai iegādātos lauksaimniecības tehniku, piemēram, kombainus, traktorus, piekabes un kravas transportu - pusgada laikā šim mērķim veltīta ceturtā daļa finansējuma - 12 miljoni eiro.

Investīciju kredītos "Swedbank" lauksaimniekiem izsniegusi 21 miljonu eiro, savukārt maijā un jūnijā būtiski pieaugusi lauksaimnieku interese ieguldīt ražošanas iekārtās. Industriālās tehnikas un ražošanas iekārtu iegādei izsniegti 6.5 miljoni eiro.

“Lauksaimniecībā vienmēr jādomā divi soļi uz priekšu - īpaši spilgti to iezīmēja pēdējie divi gadi, kas saimniekiem bija īpaši izaicinoši laikapstākļu dēļ. Mēs, "Swedbank", augsti novērtējam lauksaimnieku neatlaidību savu biznesa mērķu sasniegšanā. Aktivitāte finansējuma piesaistē norāda, ka lauksaimnieki mūs novērtē kā labu partneri finansējumu darījumu veikšanā. Savu artavu ir devusi arī "Swedbank" lauksaimniecības ekspertu komanda, kas tika paplašināta šī gada martā ar mērķi sasniegt lielāku lauksaimnieku auditoriju un sniegt atbalstu attīstības plānu īstenošanā,” stāsta "Swedbank" Uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante.

Ar Eiropas Savienības (ES) Nodarbinātības un sociālās inovācijas programmu EaSI, kuras nolūks ir atbalstīt ES valstis sasniegt augstu nodarbinātības līmeni un pienācīgu sociālo aizsardzību, kā arī uzlabot darba apstākļus, šī gada sešos mēnešos lauksaimniekiem mikrokredītā, izmantojot EaSi garantiju, izsniegti vairāk nekā 400 tūkstoši eiro.

Līdz ar "Swedbank" lauksaimniecības komandas paplašināšanu, palielinājies arī lauksaimniekiem sniegto konsultāciju skaits. 2019. gada sešos mēnešos "Swedbank" klientiem - lauksaimniekiem, ir sniegtas vairāk nekā pustūkstotis konsultāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu