Zināms, kad Samsung izlaidīs savu salokāmo viedtālruni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejas elektronikas kompānija "Samsung" ceturtdien paziņoja, ka septembrī tirgū laidīs salokāmo viedtālruni, neskatoties uz tirdzniecības strīdu starp Dienvidkoreju un Japānu.

Japāna šomēnes ierobežoja vairāku pasaulē lielākajām elektronikas un viedtālruņu kompānijām svarīgu materiālu eksportu uz Dienvidkoreju. Ierobežojumi skar arī "Samsung", tādēļ analītiķi brīdinājuši, ka kompānija var nesaņemt viedtālruņu ražošanā nozīmīgas detaļas.

Lēmums bija atbilde uz Dienvidkorejas tiesas spriedumu, ka Japānas kompānijām, kas izmantoja piespiedu darbaspēku Otrā pasaules kara laikā, ir jāizmaksā kompensācija korejiešiem.

Japānas lēmums ir izraisījis starptautisku satraukumu par ietekmi uz pasaules tehnoloģiju piegādes ķēdēm un iespējamo cenu kāpumu visā pasaulē.

"Samsung" salokāmais viedtālrunis "Galaxy Fold" ir viens no gala produktiem, kurā tiek izmantota Japānas kompānijas "Sumitomo Chemical" ražotā ķīmiskā plēve, sacīja analītikas firmas "IHS Markit" pārstāvis Tadasi Uno.

"Fold" laišana tirgū bija paredzēta aprīlī, bet tā tika atlikta pēc tam, kad sākotnējos izmēģinājumos klienti norādīja, ka ekrāna problēmas parādās jau pēc dažu dienu lietošanas.

Kopš tā laika ir "veikti uzlabojumi", paziņoja pasaulē lielākais viedtālruņu ražotājs.

"Samsung" salokāmā viedtālruņa modeli izstrādāja nepilnus astoņus gadus. Tā mērķis ir kāpināt pieprasījumu un atdzīvināt sektoru, kurš gadiem ir centies piedāvāt kādus jaunievedumus.

Tehnikas kompānijas jau izjūt spiedienu saistībā ar vājākām pasaules ekonomikas izaugsmes prognozēm, bet mikroshēmu sektors cieš no īpaši vāja pieprasījuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu