"Citadele" novērojusi ļoti lielu jauno klientu pieplūdumu (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Bankai "Citadele", kura uzņēmusies garantēto atlīdzību izmaksāšanu darbību apturējušās "PNB bankas" klientiem, pēdējās dienās vērojams ļoti liels jaunu klientu pieplūdums, pastāstīja "Citadeles" Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Aiga Volksone. 

Viņa atzina, ka banka nevar precīzi pateikt, cik no tiem ir "PNB bankas" klienti, tomēr esot redzams, ka jaunu klientu pieplūdums ir ļoti liels.

Volksone informēja, ka vidēji dienā bankā "Citadele" cilvēki piesakās uz aptuveni 150 kartēm, bet piektdien kopējais pieteikumu skaits no visiem kanāliem bija ap 1000.

Vairāk nekā 200 klientu piektdien izmantojuši formu "Kļūsti par klientu" bankas interneta mājaslapā, 138 klienti pieteikušies kontam un maksājuma kartei, izmantojot mobilo lietotni, bet filiālēs saņemti 608 klientu pieteikumi kontu atvēršanai.

Saskaņā ar Volkones stāstīto, piektdien bankas "Mākoņfiliāle" saņēma vairāk nekā 4000 zvanu. "Šodien spējam apkalpot visus ienākošos zvanus - nav vairs zvanu, kas gaida rindā, un varam arī aktīvi atzvanīt tiem klientiem, kuriem nespējām sniegt pilnvērtīgu servisu vakar un šodien no rīta," skaidroja bankas pārstāve. 

Volksone atgādināja, ka garantēto atlīdzību izmaksāšana "PNB bankas" klientiem sāksies tikai no 22.augusta, tāpēc "Citadele" aicina klientus nedoties uz banku filiālēm. Patlaban banka "PNB bankas" klientiem var palīdzēt, tikai izsniedzot un izstāstot shēmu, kāda darbosies no 22.augusta, piebilda uzņēmuma pārstāve.

Viņa sacīja, ka rindas filiālēs ir ļoti garas, sasniedzot pat gandrīz 70 cilvēku. Vienlaikus Volksone norādīja, ka piektdien un šodien bankas strādā līdz pēdējam klientam. 

"Citadele" aicina savus esošos klientus būt pacietīgiem, un atgādina, ka daudzas darbības iespējams veikt mobilajā lietotnē un internetbankā. "Citadele" aicina maksimāli daudzus izmantot šos kanālus arī kontu atvēršanai.

Kā ziņots, "PNB bankas" klienti garantēto atlīdzību līdz 100 000 eiro varēs saņemt no 22.augusta, sestdien preses konferencē pavēstīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) Noregulējuma un garantiju fondu daļas vadītāja Jeļena Ļebedeva.

"PNB bankas" klientiem garantētās atlīdzības izmaksās banka "Citadele".

Latvijas rezidentiem, kuriem ir aktīvs konts ar maksājumu karti vai aktīva internetbanka "Citadelē", jāaizpilda pieteikums par garantēto atlīdzību saņemšanu internetbankā vai "Citadeles" filiālē, kā rezultātā personas garantētā atlīdzība tiks pārskaitīta uz šīs personas kontu "Citadelē".

Tikmēr Latvijas rezidentiem, kuriem nav konta "Citadelē", jādodas uz šīs bankas filiālēm, bet pēc tam būs iespējams saņemt naudu ar pārskaitījumu uz jebkuru kontu jebkurā iestādē.

Ārvalstu rezidentiem jāzvana uz banku "Citadele" un jāvienojas par tikšanos. Pēc tam persona var doties uz bankas filiāli Rīgā, Republikas laukumā 2A, un saņemt garantēto atlīdzību ar pārskaitījumu uz kontu jebkurā iestādē. 

Juridiskām personām jāzvana uz banku "Citadele" un jāvienojas par tikšanos. Pēc tam jādodas uz vienu no noteiktām bankas filiālēm, lai saņemtu garantēto atlīdzību ar pārskaitījumu uz kontu jebkurā finanšu iestādē.

Ņemot vērā, ka ievērojama daļa "PNB bankas" ir pensiju un pabalstu saņēmēji, FKTK un "Citadele banka" strādā ciešā sadarbībā ar VSAA, lai klientiem nodrošinātu pēc iespējas ātru un ērtu pensiju un pabalstu saņemšanu.

Personām, kuras saņem no VSAA pabalstu vai pensiju un kurām ir konts bankā "Citadele", nav nepieciešams doties uz šīs bankas filiāli. Garantētā atlīdzība tiks automātiski pārskaitīta uz bankas "Citadele" kontu, bet bankas konsultants informēs VSAA par turpmāko maksājumu saņemšanu uz banku "Citadele". Sešu mēnešu laikā no atlīdzību izmaksu sākuma personai gan nepieciešams apstiprināt VSAA, vai tā vēlas turpināt saņemt maksājumus šajā bankā. 

Tikmēr personām, kuras saņem no VSAA pabalstu vai pensiju un kurām nav konts bankā "Citadele", no 22.augusta jādodas uz noteiktām "PNB bankas" filiālēm, dokumentu parakstīšanai līdzi ņemot pasi vai ID karti. Personai tiks automātiski atvērts konts bankā "Citadele" un ieskaitīta garantētā atlīdzība. Turpat jāaizpilda iesniegums VSAA par turpmāko pabalstu vai pensiju saņemšanu bankā "Citadele" vai jāpaziņo VSAA par vēlmi to saņemt citas bankas kontā.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu