"McDonald's" ik gadu investē gandrīz pusmiljonu eiro darbinieku apmācībās Baltijas valstīs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

ASV ātrās ēdināšanas restorānu tīkls "McDonald's" ik gadu investē 460 000 eiro darbinieku profesionālajā attīstībā un apmācību programmās Baltijas valstīs, aģentūru LETA informēja "McDonald's" pārstāvji.

Uzņēmumā informēja, ka Latvijā "McDonald's" piedāvā 80 darba vietas, galvenokārt studentiem un universitāšu absolventiem, lai papildinātu "McDonald's" komandu un veicinātu jauniešu integrāciju darba tirgū. Jaunas darba vietas tiks radītas arī "McDonald's" restorānā tirdzniecības centrā "Alfa", verot durvis 1.septembrī pēc rekonstrukcijas ar ieviestām "McDonald's" inovācijām un pievienotu "McCafe".

Kā informēja "McDonald's" pārstāvji, patlaban uzņēmums Latvijā pārvalda 13 restorānus un to darbību nodrošina galvenokārt jauni cilvēki - 79% no visiem 655 "McDonald's" darbiniekiem Latvijā ir jaunāki par 34 gadiem.

Nodarbinātības valsts aģentūras Pakalpojumu departamenta direktora vietniece Lelde Ķikute atzīmēja: lai arī jauniešu bezdarbs Latvijā ir būtiski samazinājies, darba pieredzes trūkums joprojām ir viens no tiem faktoriem, kas apgrūtina jauniešu iekļaušanos darba tirgū.

"Darba devēju vēlme nodarbināt jaunus cilvēkus bez iepriekšējas darba pieredzes ir nozīmīga un apsveicama. Nodarbinātības valsts aģentūras pieredze, sadarbībā ar darba devējiem palīdzot jauniešiem iegūt pirmo darba pieredzi, liecina, ka vairumam jauniešu piemīt mērķtiecība, zinātkāre, mūsdienīga domāšana, profesionālās ambīcijas, viņi pārzina modernās tehnoloģijas, ir enerģiski, darbīgi, uz izaugsmi orientēti, tāpēc saviem darba devējiem kļūst par perspektīviem darbiniekiem. Taču ir svarīgi ne vien piedāvāt jauniem cilvēkiem darba iespējas, bet arī gādāt par viņu profesionālo izaugsmi. Ieguldījums jauniešu karjeras izaugsmē ir arī ieguldījums uzņēmuma attīstībā nākotnē," viņa atzīmēja.

LETA jau ziņoja, ka "McDonald's" tīkla pārvaldītājs Latvijā "Premier Restaurants Latvia" pērn strādāja ar 40,51 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 12,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 20,5% un bija 1,955 miljoni eiro.

"Premier Restaurants Latvia" dibināts 1994.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 237 289 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Premier Capital B.V.".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu