IUB ļauj Zemkopības ministrijai turpināt iepirkumu par mobilo sakaru pakalpojumu iegādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB), izskatot mobilo sakaru operatoru "Tele2" un "Bite Latvija" sūdzības, atļāvis Zemkopības ministrijai turpināt iepirkumu par mobilo sakaru operatoru sniegto pakalpojumu iegādi Zemkopības ministrijai un tās padotībā esošajām tiešās pārvaldes iestādēm, liecina IUB lēmums.

Mobilo sakaru operatoru "Tele2" un "Bite Latvija" iesniegtās sūdzības par Zemkopības ministrijas konkursa nolikumā noteikto vērtēšanas kritēriju par konkrētās frekvencēs raidošo bāzes staciju skaitu IUB atzinis par nepamatotām, noraidot tajās izteiktos lūgumus. Attiecīgi IUB neuzskata, ka būtu nepieciešams veikt grozījumus Zemkopības ministrijas konkursa nolikumā.

Lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas.

Zemkopības ministrijas iepirkums "Mobilo sakaru operatoru sniegto pakalpojumu iegāde Zemkopības ministrijai un tās padotībā esošajām tiešās pārvaldes iestādēm" tika izsludināts šogad gada 14.jūnijā. Iepirkuma prognozētā līgumcena ir 1,419 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz ceturtdienas, 5.septembra, plkst.11.

Zemkopības ministrijas konkursa nolikumā minēts, ka uzvarētājs pakalpojuma sniegšanas līgumu slēdz ar katru iestādi atsevišķi. Maksimālais līguma darbības termiņš nevar pārsniegt 60 mēnešus un provizoriskais līguma izpildes gala termiņš ir līdz 2024.gada 31.augustam. Plānotais pakalpojuma izpildes sākšanas laiks un izpildes termiņš var mainīties atkarībā no faktiskās šī iepirkuma procesa un līguma noslēgšanas virzības, kā arī iestāžu esošo līgumsaistību izpildes nosacījumiem. 

LETA jau ziņoja, ka jūlija beigās IUB, izskatot "Tele2" jūnija beigās iesniegto sūdzību attiecīgajā konkursā, aizliedza Zemkopības ministrijai bez attiecīgu grozījumu veikšanas iepirkuma procedūras dokumentos turpināt atklāto konkursu. Lēmumā IUB norādīja, ka ministrijai konkursa nolikumā ir jāatceļ kritērijs par pretendentu mobilo sakaru tīkla bāzes staciju, kuras darbojas noteiktās radiofrekvencēs, skaitu.

Komisijas ieskatā, pasūtītājam izvēloties piedāvājumu vērtēšanā piešķirt pretendentam punktus par bāzes staciju skaitu noteiktās radiofrekvencēs, bija jāspēj racionāli pamatot, kādas priekšrocības tas iegūs, vērtējot piedāvājumus šādā aspektā. Taču šāds pamatojums netika sniegts.

Patlaban Zemkopības ministrijai un tās padotības esošajām tiešās pārvaldes iestādēm telekomunikācijas pakalpojumus nodrošina vairāki sakaru operatori, tostarp konkrēti ministrijai - mobilo sakaru operators "Latvijas mobilais telefons".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu