"Fitch" paaugstina Ukrainas kredītreitingu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Maidana laukums Kijevā
Maidana laukums Kijevā Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra "Fitch" piektdien paaugstināja Ukrainas reitingu ilgtermiņa saistībām no "B-" līdz "B", norādot, ka valstī palielinās politiskā un ekonomiskā stabilitāte, kā arī samazinās valsts parāds.

Reitingam noteikts pozitīvs nākotnes vērtējums.

"Fitch" paziņojumā teikts, ka prezidentam Volodimiram Zelenskim ir spēcīgs politiskis mandāts, lai īstenotu reformas.

Ukrainas jaunais premjerministrs Oleksijs Gončaruks plāno lūgt Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF) papildu palīdzību, un tā varētu atvieglot parādu maksājumus tuvākajos gados, norādīja "Fitch".

2015.gadā SVF Ukrainai piešķīra 17,5 miljardu ASV dolāru aizdevumu. Tomēr tā maksājumu kārtas SVF regulāri aizkavēja, jo iepriekšējā Ukrainas prezidenta Petro Porošenko valdība nespēja laikus īstenot reformas, par kurām bija panākta vienošanās ar SVF.

Ņemot vērā pašreizējās valdības apņemšanos veikt reformas un ārējo palīdzību no SVF un citām institūcijām, "Fitch" prognozē Ukrainas kredītspējas tālāku uzlabošanos, sacīts "Fitch" paziņojumā.

Kredīreitingu aģentūra piebilst, ka nesagaida konflikta Ukrainas austrumos atrisināšanu vai destabilizējošu eskalāciju tuvākajā laikā.

"Fitch" prognozē, ka Ukrainas iekšzemes kopprodukts šogad palielināsies par 3,4%, un tā pieaugumu veicinās spēcīgais iekšzemes pieprasījums un kviešu eksports.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu