Dzīvokļa izīrētāja īrnieku dēļ spiesta dzīvot krīzes centrā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Kādai divu bērnu māmiņai - dzīvokļa īpašniecei sava īpašuma izīrēšana beigusies gaužām skarbi. Izīrējot savu vienistabas dzīvokli šķietami godīgiem īrniekiem, saimniece ar bērniem tikusi apkrāpta un nonākusi krīzes centrā, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Divu bērnu māmiņa Ilga bija nolēmusi izīrēs savu vienistabas dzīvokli Pļavniekos - dzīvoklis bija kļuvis par šauru, bet kredīts jāmaksā par esošo mājvietu. Lai atpelnītu naudu kredītam un mazliet iekrātu savam jaunajam mājoklim, māmiņa ielika dzīvokļa sludinājumu interneta portālā ss.com. 

Drīz vien pieteicās īrnieki - atnāca jauna sieviete ar vectēvu, vecmammu, vīru un bērnu. Topošie īrnieki atstāja ļoti labu iespaidu - sieviete strādā bērnudārzā, bet vecmamma ir policijas darbiniece. Sieviete 1. jūlijā parakstīja īres līgumu un samaksāja īres maksu par pirmo un pēdējo mēnesi, taču jau nākamajā mēnesī maksu par komunālajiem maksājumiem un īri nauda nav ieskaitīta. īrniece uz telefona zvaniem neatbild un durvis saimniecei never. Izīrētāja vērsusies policijā, taču tur norādīts, ka īrniecei ir visas tiesības dzīvoklī atrasties līdz pat īres līguma termiņa beigām un nemaksāt solīto īres maksu. 

Kamēr dzīvoklī mitinās īrnieki, Ilga dzīvoja pie māsas un piestrādāja, taču kādā dienā ieradusies policija, kas jauno sievieti ar bērniem aizveda uz krīzes centru. Rezultātā - pati saimniece dzīvo krīzes centrā, bet īrniece - viņas dzīvoklī.  

Jurists Jānis Lapsa raidījumam skaidro, ka izīrētāji nav pasargāti no negodprātīgiem īrniekiem - vienīgais veids, kā sevi pasargāt, ir noskaidrot īrnieka darba vietu un spēju atmaksāt. Ilgas gadījumā strīdu var izšķirt tikai tiesa, to pašu apgalvo arī Rīgas pilsētas īres valdes pārstāve Rita Bednarska. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu