Lielbritānijas lielāko tirdzniecības ķēžu vadītāji brīdina: bezvienošanās "Brexit" problēmas nebūs labojamas (8)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Lielbritānijas tirdzniecības ķēdes “John Lewis” pārstāvji paziņojuši, ka uzņēmumam nebūs iespējams atkopties no tā saucamā bezvienošanās “Brexit”. Ņemot vērā, ka “John Lewis” piedzīvojis pirmo pusgadu, kas aizvadīts ar zaudējumiem, uzņēmuma pārstāvji brīdinājuši, ka bezvienošanās “Brexit” būs smagas sekas uz Lielbritānijas biznesa vidi, vēsta “The Guardian”.

Uzņēmuma grupas, kurai pieder “Waitrose”, kā arī “John Lewis” veikali, vadītājs sers Čārlijs Meifīlds norādīja, ka zaudējumus radījusi inflācija, kā arī cilvēku pirktspējas mazināšanās, jo pārdošanas rezultāti būtiski kritušies tādās kategorijās kā elektronika un mājas labiekārtošanas preces.

Meifīlds uzsver, ka tirdzniecības apstākļi Lielbritānijā saglabājas sarežģīti, tādēļ viņš brīdināja: “Ja Lielbritānija izstāsies no Eiropas Savienības bez vienošanās, mēs sagaidām, ka efekts uz uzņēmējdarbības vidi būs ievērojams, un to nebūs iespējams novērst”.

Meifīlds sacīja, ka viņa vadītā uzņēmuma grupa ir centusies novērst iespējamās problēmas ar parādu apjoma mazināšanu, kā arī palielinot riskus saistībā ar ārvalstu valūtu un dažādu preču izpārdošanu.

“”Brexit” turpina atstāt ietekmi uz patērētājiem – tas ir kritisks laiks tirdzniecības sektoram kopumā, ne tikai mums. “Waitrose” pirmajā pusgadā strādāja ar 0,8%, bet “John Lewis” - ar 1,8% zaudējumiem, salīdzinot ar pirmo pusgadu 2018. gadā,” sacīja Meifīlds.

Martā uzņēmums jau bija spiests atteikties no ikgadējās prēmijas izmaksas saviem darbiniekiem, un kā norāda uzņēmuma grupas vadībā – situācija ir sarežģītākā 66 gadu laikā.

Problēmas piemeklējis arī citu britu tirdzniecības ķēdi “Debenhams”, kas pēc Ziemassvētkiem plāno slēgt 20 veikalus. Tāpat par iespējamām problēmām bažas paudusi sporta preču veikalu ķēde “Sports Direct”. Šī uzņēmuma vadība norāda, ka bezvienošanās “Brexit” gadījumā problēmas “vairs nebūs iespējams labot”.

Paredzams, ka Lielbritānija no Eiropas Savienības izstāsies 31. oktobrī. Tomēr pašreizējā politiskā situācijā Lielbritānijā liecina, ka tuvāko divu mēnešu laikā valdīs liela neskaidrība par to, kā varētu attīstīties notikumi pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu