IZM prioritātēm piešķirto 8 miljonu eiro finansējumu paredz novirzīt zinātnes attīstībai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska Foto: Valsts kanceleja

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) prioritātēm valdība novirzīja 8 miljonus eiro, kurus lielākoties ministrija plāno novirzīt zinātnes attīstībai, pastāstīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Viņa sacīja, ka lielākoties finansējums tiks piešķirts fundamentāliem un lietišķiem pētījumiem, kā arī līdzdalībai Eiropas Kosmosa aģentūrā. Tāpat daļa piešķirtā finansējuma tiks novirzīti Eiropas Kodolpētījumu organizācijai (CERN) un jaunatnes politikas stiprināšanai.

"Pamata summa tiks piešķirta zinātnei, bet arī citiem mērķiem tiks novirzīti 1,5 miljoni eiro," skaidroja ministre, bet piebilda, ka precīzs mērķu uzskaitījums taps otrdien.

Kā vēstīts, Ministru kabinets piektdien ārkārtas sēdē lēma par 192,4 miljonu eiro sadalīšanu ministriju un neatkarīgo iestāžu prioritārajiem pasākumiem.

IZM prioritātēm novirzīti astoņi miljoni eiro, bet, lai nodrošinātu lēmuma no 2019.gada 1.septembra palielināt pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes līdz 750 eiro pilnam gadam izpildi novirzīti papildu 23 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu