Licence taksometru pakalpojumu sniegšanai lidostā "Rīga" tikai vienai firmai (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Inchcape Motors Latvia" salonā  notiek preses konference, kurā informē par "Rīgas Taksometru parks" vizuālās identitātes maiņu un jaunajiem septiņvietīgiem auto "Ford S-Max".
"Inchcape Motors Latvia" salonā notiek preses konference, kurā informē par "Rīgas Taksometru parks" vizuālās identitātes maiņu un jaunajiem septiņvietīgiem auto "Ford S-Max". Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas plānošanas reģions šonedēļ izsniedzis pirmās speciālās licences kartītes ar zīmolu "Red Cab" strādājošā "Rīgas Taksometru parka" un SIA "Red Cab lidosta" automašīnām pasažieru pārvadājumu veikšanai no starptautiskās lidostas "Rīga", informēja Rīgas plānošanas reģiona pārstāve Inese Ozoliņa.

AS "Rīgas Taksometru parks" un SIA "Red Cab lidosta" darbībai lidostas teritorijā izveidojis pārvadātāju apvienību.

Pēc Ozoliņas teiktā, no rītdienas, 15.septembra, pakalpojumus lidostā sniegs vairāk nekā 60 šo abu pārvadātāju automašīnas.

Tāpat viņa atzina, ka vēl viens pārvadātājs šobrīd strādā pie viena trūkuma novēršanas, lai pilnībā izpildītu likumā noteiktās prasības un varētu saņemt speciālās licences kartītes.

Saskaņā ar jaunajiem Ministru kabineta (MK) noteikumiem, no šī gada 15.septembra starptautiskās lidostas "Rīga" teritorijā ar ierobežotu piekļuvi pasažieru komercpārvadājumus ar taksometru varēs veikt tikai tie pārvadātāji vai uz līguma pamata izveidotas pārvadātāju apvienības, kas nodrošinās Autopārvadājumu likumā noteiktās prasības un kuriem būs izsniegtas licences kartītes ar speciālu atzīmi. Šīs kartītes izsniedz Rīgas plānošanas reģions.

Lai saņemtu speciālās licences kartītes, pārvadātājam vai pārvadātāju apvienībai ir jāapliecina spēja nodrošināt pakalpojumu visā lidostas darba laikā, apkalpot personas ar invaliditāti, kā arī nodrošināt taksometrus ar 5-8 pasažieru sēdvietām un bērnu sēdeklīšiem. Tāpat noteikts ierobežojums autotransporta līdzekļa vecumam - tas nedrīkst pārsniegt piecus gadus. Lai saņemtu licenci, pārvadātājam ir jāiesniedz apliecinājums, ka ir radīts risinājums vaučera QR koda validācijai, kā arī apliecinājums par sadarbību ar vaučera tirgotāju.

Lai nodrošinātu taksometru pakalpojumu sniedzēju pēc iespējas drīzāku gatavību jaunajai kārtībai, Rīgas plānošanas reģiona taksometru licencēšanas komisija pieteikumus izskata operatīvi.

Savukārt satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) padomniece komunikāciju jautājumos Aļona Zandere norādīja, ka no svētdienas, 15.septembra, lidostas "Rīga" noteiktajā speciālajā zonā taksometru pakalpojumus drīkstēs sniegt tikai tie pārvadātāji, kas būs izpildījuši likumā noteiktās paaugstinātās prasības, un teritoriju lidostā nodalīs automātiskā barjera, kas tiks pacelta, identificējot pārvadātāju ar speciālo licences kartīti.

Viņa pauda, ka, ņemot vērā apstākļus, attiecībā uz vaučeriem kontrolējošās institūcijas pirmajās trīs nedēļas piemēros "konsultē vispirms" principu.

Zandere norādīja, ka lidosta "Rīga" ir izveidojusi tīmekļa vietni "www.airport-transport.lv", kurā pasažieri var ērti iegūt informāciju par taksometru un sabiedriskā transporta pakalpojumiem, savukārt pārvadātāji - par kārtību, kādā tiek nodrošināta piekļuve speciālo licences kartīšu darbības teritorijai lidostā. Arī lidostas terminālī būs pieejama informācija pasažieriem un pirmajās jaunās kārtības darbības dienās tiks norīkoti papildus darbinieki, kas sniegs nepieciešamo informāciju pasažieriem.

Lidostas "Rīga" Komunikācijas vienības vadītāja Laura Karnīte informēja, ka lidosta ir veikusi visus nepieciešamos pasākumus, lai atbilstoši jaunajam normatīvajam regulējumam no svētdienas, 15.septembra, nodrošinātu piekļuves kontroli teritorijai, kurā taksometru pakalpojumu sniegšana turpmāk būs atļauta tikai ar speciālajām licences kartītēm.

Teritorija, uz kuru attiecas ierobežojumi, atrodas lidostas termināļa atlidošanas zonai vistuvākajā brauktuvē jeb tā dēvētajā taksometru līnijā. Piekļuves kontrole šai teritorijai tiks nodrošināta ar automātiskajām barjerām un numuru nolasītājiem, sākot ar pusnakti uz 15.septembri.

Lai nodrošinātu datu apmaiņu par taksometru pakalpojumu sniedzējiem, kuri ir saņēmuši speciālās licences kartītes darbam lidostā, lidosta ir noslēgusi sadarbības līgumus ar Rīgas Plānošanas reģionu un Ceļu satiksmes drošības direkciju. Tādējādi lidostai būs iespēja operatīvi tiešsaistes režīmā iegūt informāciju no datu bāzēm, lai nodrošinātu, ka ikvienam taksometru pakalpojumu sniedzējam, kurš saņēmis speciālo licences kartīti, iespējami īsā laikā pēc licences kartītes saņemšanas ir iespēja uzsākt sniegt pakalpojumus ierobežotās piekļuves teritorijā, skaidroja Karnīte.

Paredzēts, ka pirmās dienas tiks nodrošināti arī papildu reisi 322. ekspresbusa maršrutā atbilstoši lidojumu sarakstam laika posmos, kuros līdz šim sabiedriskais transports no un uz lidostu nekursēja. Informācija par papildreisu laiku pieejama maršrutu sarakstos galapunktos. Izvērtējot aktuālo situāciju, tiks lemts par papildreisu nepieciešamību vai to kursēšanas laika pagarināšanu.

Jau ziņots, ka 1.septembrī stājās spēkā grozījumi Autopārvadājumu likumā un Ministru kabineta (MK) noteikumos par taksometra pārvadājumiem, ar kuriem Satiksmes ministrijas (SM) iecerējusi sakārtot taksometru nozari.

SM skaidroja, ka noteikumi daudz striktāk regulēs prasības taksometru tarifu norādē un pakalpojumu sniegšanas kārtību pie starptautiskās lidostas "Rīga", kā arī speciālās licences kartītes saņemšanas nosacījumus pārvadātājiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu