KNAB no amata atstādinātajam Vītolam aizliedzis izbraukt no valsts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ķekavas novada domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks Aigars Vītols
Ķekavas novada domes priekšsēdētājas pirmais vietnieks Aigars Vītols Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) no amata atstādinātajam Ķekavas novada domes priekšsēdētājas pirmajam vietniekam un bijušajam basketbolistam Aigaram Vītolam (LZS) aizliedzis izbraukt no valsts.

Neminot personas vārdu, KNAB apliecināja, ka Ķekavas pašvaldības amatpersonai piemērots drošības līdzeklis, proti, aizliegums ieņemt noteiktu amatu saistībā ar lēmumu pieņemšanas, kontroles un uzraudzības funkcijām Ķekavas novada domē, aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

Savukārt lietā iesaistītajai fiziskai personai piemērots aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

Amatpersona patlaban atzīta par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma par kukuļņemšanu, savukārt, fiziskā persona pēc likuma panta par starpniecību kukuļošanā.

Saskaņā ar Krimināllikumu par kukuļņemšanu var piemērot brīvības atņemšanu trim līdz vienpadsmit gadiem.

Plašāku informāciju KNAB patlaban nesniedz.

TVNET jau ziņoja, ka Vītolu un kādu fizisku personu KNAB pagājušajā piektdienā aizturēja par iespējamu kukuļošanu saistībā ar būvdarbu veikšanu.

Lai gan Vītols noraida aizdomas kukuļošanā, svētdien viņš paziņoja, ka līdz apstākļu noskaidrošanai viņš atkāpsies no vietnieka amata. Lēmuma pieņemšanai šorīt tika sasaukta domes ārkārtas sēde.

Kā ziņots, Ķekavas domes opozīcija plāno rosināt arī Ķekavas novada domes priekšsēdētājas Viktorijas Baires atstādināšanu, aģentūrai LETA pastāstīja Ķekavas domes deputāts Neils Kalniņš.

Vītols savulaik bija Latvijas basketbola izlases dalībnieks un vairākkārtējs Latvijas čempions

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu