Šuplinska pieļauj iespēju pārsūdzēt tiesas pagaidu regulējumu par Muižnieku (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska Foto: Evija Trifanova/LETA

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) pieļauj, ka varētu rosināt pārsūdzēt tiesas noteikto pagaidu regulējumu, ar kuru atjaunotas Indriķa Muižnieka pilnvaras kā Latvijas Universitātes (LU) rektora pienākumu izpildītājam.

"Domāju, ka jā, ka mēs izmantosim savas tiesības," tā aģentūrai LETA pauda Šuplinska, komentējot iespēju pārsūdzēt tiesas lēmumu. Viņa gan arī norādīja, ka vēl tiek gaidīts tiesas lēmums, lai iepazītos ar tā argumentiem.

Ministre arī neizslēdza iespēju, ka lēmumu par pārsūdzēšanu varētu būt jāskata un jāpieņem valdībā.

Kā ziņots, Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" Šuplinska pauda, ka Administratīvā rajona tiesa nav mēģinājusi saprast LU rektora Muižnieka ievēlēšanas procesu. Vaicāta, vai pēc šāda tiesas lēmuma viņa varētu atkāpties no amata, Šuplinska atbildēja: "Nē!" 

"Drusku nesaprotama ir šī tiesas reakcija uz abu sēžu rezultātu neapstiprināšanu. Principā skaidri redzams, ka tiesa nav mēģinājusi saprast vēlēšanu procesu, kas tika norādīts kā būtiskākais, kāpēc pievērst uzmanību vēlēšanu rezultātiem," pauda ministre.

Jau vēstīts, ka valdība augusta beigās pēc ilgām diskusijām nolēma neapstiprināt Muižnieku LU rektora amatā, jo IZM skatījumā rektora vēlēšanās ir pārkāpta Augstskolu likumā un likumā "Par Latvijas Universitātes Satversmi" noteiktā LU rektora ievēlēšanas kārtība un noteikumi.

Administratīvā rajona tiesa lēmusi apturēt Muižniekam nelabvēlīgo Ministru kabineta lēmumu. Pašlaik vēl nav zināms, kad tiesa lietu skatīs pēc būtības. Apturot Ministru kabineta rīkojuma darbību, tiek apturētas visas ar to radītās tiesiskās sekas. Tādējādi par rektora pienākumu izpildītāju ir atzīstams Muižnieks.

Tiesas lēmums stājas spēkā nekavējoties. Lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā 14 dienu laikā no tā pieņemšanas dienas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu