Rīgas domes "Vienotības" frakcija rosina atbrīvot no amata Mājokļu un vides departamenta vadību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Atkritumu konteineri
Atkritumu konteineri Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas domes partijas "Vienotība" frakcija rosina atbrīvot no amata Mājokļu un vides departamenta direktoru Anatoliju Aļeksejenko.

Deputāts Olafs Pulks (V) frakcijas vārdā vērsies pie Rīgas mēra Oļega Burova (GKR) ar rosinājumu atstādināt Aļeksejenko no amata.

Vienlaikus "Vienotība" pārējos domē pārstāvētos politiskos spēkus rosinās vākt parakstus arī par Mājokļu un vides komitejas vadītāja Vjačeslava Stepaņenko (GKR) atstādināšanu no amata.

Kā savā vēstulē mēram norāda Pulks, neraugoties uz vairākkārtējiem Konkurences padomes (KP) brīdinājumiem par konkurences kropļošanu un patērētājiem nelabvēlīgo situāciju, šos apstākļus ignorējot, Aļeksejenko parakstījis koncesijas līgumu, kas paredzēja, ka kopuzņēmumam "Tīrīga" tiktu piešķirtas ekskluzīvas monopola tiesības 20 gadus izvest visus Rīgā saražotos atkritumus. 

Domnieks atgādina, ka KP ierosinājusi pārkāpuma lietu pret Rīgas pašvaldību un SIA "Getliņi EKO" par dominējoša stāvokļa, iespējams, ļaunprātīgu izmantošanu un konkurences kropļošanu, kā arī pieņēmusi pagaidu noregulējumu, aizliedzot iedzīvotājiem slēgt līgumus ar "Tīrīga".

Rīgas dome šo lēmumu pārsūdzēja Administratīvajā apgabaltiesā, kura KP lēmumu atstāja spēkā.

"Ņemot vērā šo situāciju, lūdzu nekavējoties atstādināt Aļeksejenko no amata un uzsākt neatkarīgu dienesta izmeklēšanu, tās ietvaros noskaidrojot pārējo Rīgas pilsētas pašvaldības amatpersonu atbildību par šī atkrituma apsaimniekošanas modeļa izvēli," aicina Pulks.

Taujāts, vai, viņaprāt, Aļeksejenko nebūtu no amata jāatkāpjas, Stepaņenko aģentūrai LETA sacīja, ka ne viņš, ne kāda cita domes amatpersona nav pārkāpusi nevienu likumu, noslēdzot minēto līgumu. "Pašvaldība izvēlējās tādu atkritumu apsaimniekošanas procedūru, ko pieļauj spēkā esošie likumi," teica politiķis.

Kā ziņots, Administratīvā apgabaltiesa otrdien nolēma noraidīt Rīgas pilsētas pašvaldības pieteikumu, kurā lūgts atcelt KP lēmumu par pagaidu noregulējuma piemērošanu Rīgas atkritumu apsaimniekošanas tirgū.

Stepaņenko aģentūrai LETA sacīja, ka dome par tālāko rīcību atkritumu apsaimniekošanā lems pēc 7.oktobrī gaidāmās tikšanās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, KP un citu institūciju pārstāvjiem. Viņš teica, ka dome plāno organizēt jaunu iepirkumu, tomēr pagaidām nevarēja komentēt, uz cik ilgu laiku un ar kādiem nosacījumiem iepirkums tiks sludināts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu