Rīgas restorānos sākas “Skaidrā nedēļa”

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Lai mudinātu alkoholisko dzērienu vietā izmēģināt veselīgākas alternatīvas, no 30. oktobra līdz 10. novembrim vairāki Rīgas restorāni un bāri iesaistīsies vēl nebijušā aktivitātē – “Sober Week” jeb “Skaidrā nedēļa”, papildinot savu dzērienu karti ar īpašiem bezalkoholiskajiem kokteiļiem.

Dažādus aukstos un karstos dzērienus, kas lieliski iederēsies rudens sezonā, ikviens aicināts izbaudīt tādās rīdzinieku un galvaspilsētas viesu iemīļotās vietās kā “Herbārijs”, “Barents”, “Osiriss”, “Sapņi un kokteiļi” un “Atvērts”. Katram “Skaidrās nedēļas” kokteilim ir savs īpašs stāsts, un šajos kokteiļos būs atrodamas tādas sezonālas un aktuālas sastāvdaļas kā greipfrūts, smiltsērkšķis, aveņu biezenis, cigoriņi, dažādi sīrupi un pat ozolzīles.

“Skaidrā nedēļa” aizritēs Veselības ministrijas informatīvās kampaņas “Spēks pateikt NĒ!” ietvaros. Sniedzot zināšanas un veidojot izpratni par alkoholisko dzērienu lietošanas radīto kaitējumu veselībai, šī kampaņa mudina iedzīvotājus izvērtēt savus alkohola lietošanas paradumus. Atbalstu kampaņai paudušas arī vairākas sabiedrībā zināmas personības, dažādos saviesīgos pasākumos izvēloties bezalkoholiskus dzērienus. “Man laikam ir ļoti paveicies, jo draugu lokā nav neviena, kurš dīvaini reaģētu uz manu izvēli reizēm saviesīgos pasākumos pateikt nē alkoholam,” saka gleznotāja Ieva Bondare.

Tam, ka mūsdienu sabiedrībā alkohola lietošana ir kļuvusi par ierastu svētku un atpūtas daļu, piekrīt arī narkoloģe Maija Jēkabsone: “Glāžu saskandināšana veicina kopības izjūtu, atraisās mēles, un uzlabojas garastāvoklis. Tomēr nav iemesla, kāpēc no alkohola brīva ballīte nevarētu izvērsties tikpat jautra. Neatkarīgi no tā, vai esi pie stūres, neesi sasniedzis pilngadību vai vienkārši nepatīk reibuma radītās sajūtas, vienmēr ir iespēja izvēlēties alternatīvu – bezalkoholisko kokteili.”

Lai ikviens varētu garšīgus un veselīgus bezalkoholiskos kokteiļus pagatavot arī mājas, sadarbībā ar populāriem bārmeņiem, kas atbalsta “Skaidrās nedēļas” aktivitāti, jau drīzumā tiks piedāvāta arī video pamācība dažādu dzērienu pagatavošanā. Visas bezalkoholisko kokteiļu receptes tiks publicētas kampaņas “Spēks pateikt NĒ!” sociālo tīklu kontos.

Kampaņa “Spēks pateikt NĒ!” tiek īstenota ESF 9.2.4.1. pasākuma “Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” ietvaros. Aktuālā informācija par kampaņu: www.ESparveselibu.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu