FKTK atļauj LMT sniegt maksājumu pakalpojumus izņēmuma veidā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka / LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) atļāvusi SIA "Latvijas mobilais telefons" sniegt maksājumu pakalpojumus izņēmuma veidā un turpmāk tai nebūs nepieciešams reģistrētas iestādes statuss, jo to paredz Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likuma izmaiņas, aģentūrai LETA pavēstīja FKTK.

Ņemot vērā minēto FKTK padome anulējusi "Latvijas mobilā telefona" ierakstu elektroniskās naudas iestāžu reģistrā.

Ieraksts elektroniskās naudas iestāžu reģistrā anulēts pēc pašas kompānijas iesnieguma par atteikšanos no reģistrētas elektroniskās naudas iestādes statusa, jo piedāvāto pakalpojumu sniegšanai tai kā elektronisko sakaru komersantam vairs nav nepieciešama elektroniskās naudas iestādes darbības atļauja.

Turpmāk Latvijā darbosies viena licencēta un septiņas reģistrētas elektroniskās naudas iestādes.

LETA jau ziņoja, ka "Latvijas mobilais telefons" pagājušajā gadā strādāja ar 174,922 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 8,9% un bija 27,954 miljoni eiro.

"Latvijas mobilais telefons" reģistrēts 1992.gada janvārī, un tā pamatkapitāls ir 817 000 eiro. Kompānijas kapitālā pa 24,5% akciju pieder "Sonera Holding" un "Telia Company", pa 23% akciju pieder "Tet" (iepriekš "Lattelecom") un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - AS "Publisko aktīvu pārvaldītājs Possessor" (iepriekš Privatizācijas aģentūra).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu