Spēļu biznesa asociācija uzsāk izglītojošu kampaņu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Latvijas Spēļu biznesa asociācija sākusi izglītojošu iedzīvotāju kampaņu "Apstājies, pirms aizraujies!", aicinot iedzīvotājus aizdomāties par atbildīgu azartspēļu spēlēšanu un sekām, kas rodas pārmērīgi spēlējot azartspēles, aģentūru LETA informēja asociācijas prezidents Arnis Vērzemnieks.

Viņš skaidroja, ka digitālajā platformā "drosaspele.lv" var ne tikai aizpildīt testu un noskaidrot, vai cilvēka uzvedība norāda uz potenciālu atkarībai, bet arī izlasīt padomus par to, kā ievērot laika un naudas limitu, lai spēlēšana būtu izklaide un jauka laika pavadīšana un cilvēks valdītu pār azartspēlēm, nevis azartspēles pār cilvēku. 

Apzinoties, ka lēmumu spēlēt reizēm pieņemam arī impulsīvi dienas vai vakara gaitā, Vērzemnieks atklāja, ka drīzumā būs pieejama arī "kabatas izmēra" pamācība, kuru vienmēr varēs paņemt līdzi, lai tā atgādinātu par samērības ievērošanu.

"Azartspēles ir izklaide ar augstu atkarības risku, tādēļ vienmēr jāapzinās pārmērīgas aizrautības sekas. Ir svarīgi pēc iespējas biežāk atgādināt par riskiem, kas saistīti ar azartspēļu spēlēšanu, un izglītot, kā šos riskus mazināt un novērst," viņš norādīja.

Vērzemnieks piebilda, ka Spēļu biznesa asociācijas viens no galvenajiem darbības virzieniem ir sabiedrības izglītošana par atbildīgas spēles pamatprincipiem, tādēļ ar šo kampaņu asociācija aicina vienmēr ievērot naudas un laika limitus, kā arī pilnībā pārtraukt azartspēļu spēlēšanu, ja tā rada problēmas un limitus neizdodas ievērot.

Latvijas Spēļu biznesa asociācija pārstāv spēļu biznesa nozarē strādājošo uzņēmumu intereses valsts un publiskajā sektorā, un tās mērķis ir veicināt Latvijas spēļu biznesa kopējo attīstību un atbildīgu azartspēļu patēriņu. Patlaban asociācijas sastāvā ir astoņi biedri, kas ir vadošie uzņēmumi Latvijas spēļu biznesā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu