"Olainfarm" valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Jerūns Veitess

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Zāļu ražotāja "Olainfarm" valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Jerūns Veitess (Jeroen Weites), aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

Pēc kompānijā minētā, Veitesa vadībā veiksmīgi ieviesti vairāk nekā 30 jaunu farmācijas produktu starptautiskajos tirgos.

Veitess no 2014.gada bija globālā veselības aprūpes uzņēmuma "Sanofi" ģenerāldirektors Bulgārijā, kā arī vadījis "Sanofi" vispārējās medicīnas Dienvideiropas un Ziemeļeiropas klasterus, kur galvenais uzdevums bija nodrošināt sekmīgus uzņēmuma pārmaiņu procesus. No 2010. līdz 2014. gadam viņš uzņēmumā "Sanofi Genzyme" Francijā ieņēma vecākā direktora amatu, galvenokārt atbildot par Eiropas stratēģijas ieviešanu, vadīšanu un jaunu starptautisko tirgu apgūšanu Ķīnā un Japānā. Iepriekš viņš strādājis vadošos amatos arī uzņēmumā "UCB Pharma Brussels" Beļģijā, kā arī "Biogen Idec" ASV.

Pēc kompānijā minētā, Veitesam uzticēta "Olainfarm" grupas kopējā pārvaldība un stratēģiskā attīstība, kā arī jaunu tirgus nišu atrašana un noieta tirgu paplašināšana.

Vienlaikus kompānijā atzīmēja, ka līdzšinējais "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Lauris Macijevskis turpinās darbu kompānijas valdē.

"Esam gandarīti, ka vadības komandai pievienojas tik pieredzējis vadītājs ar vērā ņemamu ekspertīzi "big pharma" jeb lielo farmācijas uzņēmumu vadībā, nodrošinot uzņēmumu izvēlēto transformācijas virzienu un biznesa ienākumu pieaugumu. Eiropa ir viens no "Olainfarm" tirgiem, kurā uzņēmums vēlas attīstīties, saglabājot arī stabilas pozīcijas stratēģiski nozīmīgajos NVS noieta tirgos. Esmu pārliecināts, ka tik pieredzējuša vadītāja pievienošanās paver reālas iespējas uzņēmumam attīstīties jaunā līmenī. Mēs augsti vērtējam līdzšinējās valdes ieguldījumu Macijevska vadībā uzņēmumam tik atbildīgā posmā, un priecājamies, ka viņš turpina darbu valdē. Tāpat esam iecerējuši vadības komandas stiprināšanu turpināt," sacīja "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Gundars Bērziņš.

Savukārt Veitess pauda prieku par iespēju likt lietā Eiropas, NVS un Āzijas valstīs gūto pieredzi farmācijas biznesā. "Esmu iepazinies ar "Olainfarm" vēsturiskajiem panākumiem, produktu portfeli un darbības rādītājiem, tie ir iespaidīgi, un pie tā nedrīkst apstāties. "Olainfarm" ir visas iespējas kļūt ne tikai par Latvijas, bet visas Baltijas veiksmes stāstu, kur katra darbinieka ieguldījumam ir nozīmīga loma," viņš sacīja.

"Olainfarm" valdē darbu turpina Macijevskis, Raimonds Terentjevs, Signe Baldere-Sildedze, Milana Beļeviča un Mārtiņš Pūriņš.

Jau vēstīts, ka "Olainfarm" koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, pieauga par 7% un sasniedza 66,392 miljoni eiro, bet koncerna peļņa palielinājās vairāk nekā divas reizes, sasniedzot 12,461 miljonu eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu