Ieskats nākotnē jeb "Rail Baltica" jaunās vizualizācijas (14)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rail Baltica/Publicitātes

"Rail Baltica" atklājusi pirmās nākotnes infrastruktūras elementu vizualizācijas, prezentējot gājēju pārvadu un tuneļu, trokšņu barjeru, žogu, dzīvnieku pāreju, uzbērumu un ierakumu, kā arī reģionālo staciju dizainu, portāls TVNET uzzināja no "Rail Baltica" pārstāvjiem. 

Infrastruktūras elementu vizualizācija ir daļa no lielāka projekta, ko "RB Rail" īstenoja sadarbībā ar itāļu arhitektūras un dizaina uzņēmumu "3TI Progetti". Šā projekta laikā "3TI Progetti" izstrādāja arhitektūras, ainavu un vizuālās identitātes dizaina vadlīnijas visam "Rail Baltica" dzelzceļa tīklam.

Šīs vadlīnijas sniedz saskaņotus risinājumus infrastruktūras elementiem, kurus piemēros visās trīs Baltijas valstīs. Svarīgi, ka dzelzceļa tīkla identitātes sagatavošanas laikā tika iesaistītas daudzas ieinteresēto personu grupas, lai apkopotu viņu zināšanas un noteiktu, ko viņi gaida no "Rail Baltica" infrastruktūras vizuālā izskata.

Tajās ietilpa arhitekti, ainavu arhitekti, universitātes, dzelzceļa administratori un pašvaldības visās trīs Baltijas valstīs. Turklāt "RB Rail" izpētīja un pievērsās dažādu pasažieru grupu, tostarp cilvēku ar ierobežotām pārvietošanās spējām, vecāku ar maziem bērniem, kā arī senioru vajadzībām, lai nodrošinātu, ka "Rail Baltica" infrastruktūra būtu pieejama un droša visiem pasažieriem.

“Arhitektūras un vizuālo vadlīniju mērķis ir sniegt dzelzceļa projektētājiem un arhitektiem skaidrus norādījumus, kā nodrošināt kopēju identitāti visiem dzelzceļa tīkla elementiem. Tas bija izaicinošs uzdevums, taču mums ir izdevies katras valsts atšķirīgās cerības un ambīcijas pielāgot kopējai pieejai, kas noteiks vienotu "Rail Baltica" tīkla identitāti,” saka "RB Rail" izpilddirektora pienākumu izpildītājs Agnis Driksna.  

Jaunajā "Rail Baltica" digitālās informācijas centra sadaļā ikviens ir laipni gaidīts apskatīt, kādi ir šie infrastruktūras elementi, kur katrs no tiem tiks izmantots un kā tika izstrādāts dizains un vizuālā identitāte.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu